OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Healthy vegan athlete

Matkalla maratoniin – kaikki maratonjuoksuun valmistautumisesta

Healthy Vegan Athlete -blogi on tarina maratoniin valmistautumisesta.

Blogin kirjoittaja Marianne Männistö kertoo oman tarinansa ja matka on vielä kesken. Hän tähtää Helsinki City Maratoniin, joka starttaa 15.5.2021. Pitkän treenaushistorian omaava tuleva maratoonari on luonut sivuilleen kattavan tietoiskun omasta valmistautumisestaan. Kuuden kuukauden juoksusuunnitelmaa on jo toteutettu yli puolen välin.

Olen urheillut aktiivisesti useita vuosia ja juossut edellisenä vuonna 30 km lenkkejä ja lisäpainoilla puolimaratoneja. Tämä on ensimmäinen täyspitkä maratonini. Juokseminen on minulle ns. kakkosharrastus, päälajini on kehonpainotreeni.

Healthy Vegan Athlete

Marianne on aloittanut maratoniin valmistautumisen jo marraskuussa. Taustalla on myös useiden vuosien jatkunut säännöllinen kuntoilu, juoksemista kirjoittaja kuvailee kakkosharrastukseksi. Sivuilta löytyy treenikalenteri sekä toteutuneet treenit.

Valmistautumisen ja treenaamisen lisäksi kirjoittaja avaa blogissa palautumisen tärkeyttä. Hän kertoo mitä laitteistoa itse hyödyntää palautumisen arvioinnissa.

Ruokavalio on myös osa kokonaisvaltaista treeniohjelmaa. Vegaanina Mariannella on hieman perinteisestä poikkeava treeniruokavalio ja tuleva maratonjuoksija jakaakin parhaat vinkkinsä vegaaniseen treeniruokavalioon.

Olen huomannut treenieni vaihtelevan suuresti riippuen siitä, mitä olen syönyt. Tämä vaikuttaa johtuvan pitkälti homonitasapainosta, joka vaihtelee sen mukaan mitä ja milloin syö. Lisäksi tottakai treeniin vaikuttaa monet muutkin asiat, kuten yöunet, stressi ja koko muu henkilökohtainen elämä. 

Healthy Vegan Athlete

Mielenkiintoista maratonmatkaa pääset seuraamaan alapuolella olevasta linkistä.