OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Uskotko hoitokivien voimaan? Näin kristalleja hyödynnetään ihonhoidossa

Nykyään vaihtoehtoisiin hoitoihin suhtaudutaan melko avarakatseisesti. Viime aikoina kristallit ovat nousseet suureen suosioon ihonhoidossa, kun jaderullaus ja gua sha ovat rantautuneet länsimaihin. Kivien hoitava voima kuitenkin jakaa mielipiteitä; jotkut vakuuttavat hyötyvänsä niiden värähtelystä, mutta toisille kristallit ovat pelkkää huuhaata. Mistä kosmetiikkamaailman kristallivillityksessä oikein on kyse?

Mihin kristallien oletetut voimat perustuvat?

Hoitokiviä on käytetty vuosituhansien ajan eri kulttuureissa. Muinaiset kreikkalaiset, roomalaiset ja egyptiläiset ovat käyttäneet kiviä suojelu- tai parannustarkoituksiin. Kristalleilla on myös tärkeä rooli perinteisessä intialaisessa ayurvedisessä lääketieteessä.

– Ne ovat pieniä voimavarastoja. Vaikka kristalli saattaa näyttää ulospäin näyttää rauhalliselta, sen sisällä on tietyllä taajuudella värähtelevä molekyylimassa, joka antaa kristallille sen energian, selittää Odacitén koulutuspäällikkö Jasmine Glover Glamour-lehdessä.

Koska värähtelyä ei voi nähdä, on kivenmöhkäleisiin helppo suhtautua skeptisesti. Lifestylebrändi She’s Lost Controlin luoja Jill Urwin kuitenkin muistuttaa, että kiviä käytetään laajalti myös teknologiateollisuudessa.

– Niistä mainittakoon kvartsi, tai piioksidi, kuten tieteen maailmassa sanotaan. Atomirakenteensa ansiosta ne voivat varastoida, johtaa ja muuntaa energiaa.

Kvartsikiteitä hyödynnetään muun muassa kelloissa, älypuhelimissa ja tietokoneissa. Mutta vaikka kivien voimaa hyödyntämisessä tekniikan maailmassa, ei niiden vaikutusta mieleemme ja kehoomme ole tieteellisesti todistettu.

– Teoreetikot kuitenkin tunnustavat niiden kyvyn vakauttaa, muuntaa ja vahvistaa omaa energiakenttäämme samalla tavalla kuin tekniikassa, Urwin huomauttaa.

Miten kristalleja voi hyödyntää ihonhoidossa?

Kristallien uskotaan auttavan kuljettamaan energiaa ympäri kehoa, sekä imemään negatiivista energiaa itseensä. Kosmetiikkamarkkinoilta löytyy nykyään valtava määrä erilaisia kristallityökaluja ja Urwin vakuuttaa, että kivien voimat todella hoitavat ihoa.

– Jos käyttämälläsi ihonhoitotuotteella on neutraali perusta, kristalli muuttaa sen molekyylirakennetta. Kun aine imeytyy ihoon, pääset nauttimaan kiven tasapainottavista ominaisuuksista, hän lupaa.

Vaikka väitteet molekyylirakenteiden muutoksista kuulostaisivat kaukaa haetulta, on Gua shan ja jaderullan käytöllä myös lymfaattinen vaikutus, joka voi itsessään parantaa ihon ulkonäköä. Säännöllinen käyttö vilkastuttaa verenkiertoa, saa kuona-aineet liikkeelle ja rentouttaa kasvojen lihaksia. Lisäksi kiteiden sisältämillä mineraaleilla voi olla anti-inflammatorisia ja antibakteerisia ominaisuuksia.

– Jos kärsit kuivuudesta, kutinasta, punoituksesta, turvotuksesta, ihon sameudesta tai aknesta, oikein valitut kristallit voivat auttaa vaivaan, sanoo intuitiivinen parantaja Yelena Konova.

Kuinka valita oikea kristalli?

Eri kristalleilla uskotaan olevan erilaisia ominiaisuuksia. Oikeaa hoitokiveä valitessa Urwin kehottaa antamaan intuitiolle vallan. Todennäköisesti jokin kivi vetää esimerkiksi värinsä ansiosta sinua puoleensa.

– Kristallin väri määräytyy sen värähtelyn kautta. Tämä värähtelytaajuus on linjassa oman chakrajärjestelmämme kanssa, hän selittää.

Yleisellä tasolla tiettyjä kiviä voidaan kuitenkin suositella tiettyihin vaivoihin.

– Ruusukvartsi sopii loistavasti hehkun palauttamiseen ja verenkierron tehostamiseen, Yelena sanoo.

Jadella uskotaan olevan tasapainottavia ominaisuuksia, joten sitä käytetään vahvistamaan ihoa ja taistelemaan ikääntymisen merkkejä vastaan. Väriltään pirteän keltainen sitriini puolestaan sopii ihon kirkastamiseen. Ametistin uskotaan voivan vähentää stressiä ja tulehduksia.

– Ametisti on tulehdusta ehkäisevä ja auttaa ruusufinnin hoidossa. Se edistää solujen uudistumista ja rauhoittaa ihoa, Yelena selittää.

Lähde: Glamour