OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Älä turhaan osta uutta: 5 kesätrendiä, jotka näyttävät paremmilta käytettyinä

Pikamuodin kulutus on yhä sietämättömällä tasolla, mutta onneksi kiinnostus vintage-vaatteita kohtaan on kasvussa. Omien ostotottumusten muuttaminen ja vaatteiden käyttöiän pidentäminen ovat kuluttajan vastuualueella välttämättömiä panostuskohtia yhteisellä matkallamme kohti kestävämpää muodin kulutusta.

Onneksi käytettyjen vaatteiden suosiminen ei tarkoita, että tyylistä pitäisi joustaa. Itse asiassa jotkut vaatteet näyttävät tänä vuonna paremmilta aitona vintagena, sillä monet tämän kauden suurimmista trendeistä ovat lähtöisin 60- ja 70-luvuilta. Miksi siis ostaisit turhaan uutta, kun aito ja alkuperäinen on kättesi ulottuvilla, ja usein vieläpä edullisempaan hintaan?

Who What Wear listasi viisi trendiä, joita kannattaa nyt metsästää kirpputoreilta ja second hand-liikkeistä.

1. Brodeerattu pusero

Mikäpä vaate edustaisi kukkaishippien henkeä paremmin kuin puuvillasta valmistettu, värikkäästi brodeerattu paita. Erilaisia jäljitelmiä löytyy toki muotiliikkeistä, mutta eikö olisikin mahtavaa voida vetäistä ylleen paita, joka on todella nähnyt Rakkauden kesän? 100-prosenttinen puuvilla on myös kestävä materiaali, joka lyö polyesterikopiot laudalta mennen tullen. Muista kuitenkin tarkistaa second hand-vaatteen mitoitus ennen ostamista, sillä vintage-tuotteiden koot voivat vaihdella suuresti.

2. Suuret aurinkolasit

Mielipiteet jakava mikro-aurinkolasien trendi on vihdoin väistymässä. Kesän muodissa ja samalla aurinkolaseissa on nyt vahva retrofiilis. 70-luvun ylisuuret aurinkolasit palaavat muotiin uudestaan ja uudestaan. Kehykset saavat olla pyöreät tai neliskanttiset, kunhan niissä on kokoa. Laseilla saa myös hullutella; läpinäkyvät muovikehykset ja värilliset linssit ovat jälleen suosiossa. Vintage-henkisä laseja löytyy kaupoista, mutta todelliset aarteet odottavat löytäjäänsä kirppiksillä.

3. Kuviollinen mekko

Vintage-putiikit ovat täynnä kauniita 70-luvun maksimekkoja, joiden upeita printtejä pikamuotiketjut pyrkivät jäljittelemään. Mikset siis suosiolla vaihtaisi halpiskopiota aitoon tavaraan, joka kestää käytössä vielä vuosia, ellei vuosikymmeniä? Valitse esimerkiksi kietaisumallinen kukka- tai paisleykuvioitu mekko, jonka värit piristävät mieltäsi välittömästi.

4. Rottinkilaukku

Punotusta rantalaukusta tunnistaa kesän. Tyylitajustaan tunnettujan ranskatartenkin suosimat rottinkilaukut olivat yksi viime kesän suurimpia trendejä, eivätkä ne tule katoamaan katukuvasta tänäkään vuonna. Aitoja, käsin kudottuja rottinkilaukkuja kannattaa metsästää kirpputoreilta, sekä netin osto- ja myyntikauppapaikoista.

5. Räätälöidyt shortsit

Puvunhousuja muistuttavat shortsit ovat taas monen kesäsuosikki. Koska muodikkain leikkaus on tällä hetkellä kasarityyliin ylimitoitettu ja korkeavyötäröinen, kannattaa kirpputoreilla pitää silmät auki. Second hand-putiikeista voi hyvällä tuurilla löytää huippusuunnittelijoiden vintage-shortseja, joissa on panostettu laatuun ja räätälöintiin.

Lähde: Who What Wear