OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Valitse oikeat tuotteet kulmameikkiin

Kulmakarvoihin panostetaan nykyään paljon. Jokainen havittelee tuuheita kulmia, jotka kaartuvat juuri oikealla tavalla. Markkinoilta löytyy lukemattomia erilaisia kulmakyniä, -geelejä ja -puutereita, joilla kaikilla on sama tavoite; täydelliset kulmat. Se, miltä haluat omien kulmiesi näyttävän, on tietenkin sinusta itsestäsi kiinni. Kaikkien ei tarvitse, eikä pidäkään yrittää mukautua samaan kimkardashian-muottiin.

Alluren asiantuntijoiden vinkit auttavat sinua löytämään juuri sinulle sopivat kulmatuotteet.

Tutki hiusväriä ja ihon sävyä

Kardashianien tummista ja tuuheista kulmista on tullut kultainen standardi Instagramissa. Meikkitaiteilija Delina Medhin kuitenkin muistuttaa, ettei yksi malli ja väri sovi kaikille.

– Kulmat ovat henkilökohtainen asia, hän huomauttaa.

Itselle parhaiten sopivia kosmetiikkatuotteita valitessa on tärkeää kiinnittää huomiota omaan hiusväriin ja ihon sävyyn. Mustanruskea kynä näyttää todennäköisesti aivan liian voimakkaalta vaaleahiuksisen ja vaaleaihoisen kasvoilla. Medhin neuvoo tutkailemaan myös hiusten ja ihon pohjasävyä, sillä ne kertovat, kuinka viileä tai lämmin sävy kulmiin tulisi valita.

Jopa kasvonpiirteiden miettiminen voi auttaa meikkivalinnassa.

– Yleensä, jos otsa on matala, minulla on tapana luoda kulmista pehmeämmät, Medhin sanoo.

Hän muistuttaa, että kulmien ei tulisi hukuttaa, vaan kehystää kasvoja.

Valitse sävy, joka on hieman vaaleampi kuin kulmien luonnollinen väri

Kun omien kulmien väri on selvillä, meikkitaiteilijat kehottavat valitsemaan tuotteen, joka on siitä yhtä sävyä vaaleampi. Tismalleen sama sävy (tai tummempi) tekee lopputuloksesta helposti tunkkaisen ja yksiulotteisen. Sen sijaan kulmameikillä pitäisi pyrkiä luomaan varjomainen efekti; kontrasti tummempien ja vaaleampien karvojen välillä luo illuusion täyteläisemmistä kulmista.

– Jos sävy on liian vaalea tai tumma, kulmasi näyttävät siltä, että niihin on lisätty pigmenttiä, mutta ne eivät näytä tuuheammilta. Ne näyttävät piirretyiltä. Kulmavärin tulisi luoda tuuheutta ja syvyyttä, mutta ei muuttaa kulmien omaa sävyä, Medhin ohjeistaa.

Jos olet epävarma, valitse neutraali tai viileä sävy

Medhinin nyrkkisääntö on, että “mitä vaaleampi iho, sitä viileämpään kulmakynään tartun”. Jos et ole varma oman ihosi pohjasävystä, meikkitaiteilija Tommy suosittelee valitsemaan mieluummin neutraalin tai hieman viileän sävyn.

– Yleensä kulmakarvat näyttävät paremmilta, kun ne ovat sävyltään kylmempiä, ilman punaista tai oransseja vivahteita, hän toistaa.

Suurin poikkeus sääntöön ovat punapäät.

– Silloin kallistuisin lämpimän sävyn puolelle, Medhin toteaa.

Heillä, joilla on luonnostaan tummat ja tuuheat kulmat, on yleensä enemmän pelivaraa kuin heillä, joiden kulmat ovat hyvin harvat. Jälkimmäisessä tapauksessa väriä kannattaa levittää kulmiin hyvin hellällä kädellä ja lisätä tarvittaessa. Mutta vaikka ammattilaiset suosittelevat kulmiin astetta vaaleampaa ja viileämpää sävyä, tärkeintä on käyttää värejä ja tuotteita, joista itse pidät. Kuten sanottu, kulmakarvojen muoto ja väri ovat viime kädessä makuasia. Jos pidät tummista ja näyttävistä kulmista, älä anna lehtiartikkelien seistä tielläsi.

Lähde: Allure