OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Unohda jo tylsät neutraalit – tänä vuonna pukeutumisessa leikitään rohkeilla väreillä

Neutraalit värit ovat olleet pinnalla jo pitkään. Harmaa ja beige ovat toki helppoja ja monipuolisia vaatekaapin peruskiviä, mutta joskus pukeutumisessakin on hyvä vähän irrotella. Pandemian jälkeen ihmiset suorastaan janoavat hauskuutta elämään, joten käy järkeen, että myös muotisuunnittelijat ovat innostuneet leikittelemään ja nauttimaan värien juhlasta aiempaa rohkeammin. Viime aikoina catwalkeille on ilmestynyt paljon mieltä piristäviä statement-värejä. Who What Wear lupaakin, että vuodesta 2021 on luvassa todellinen värien vuosi. Muotisivun mukaan yksi tietty väri ei nouse ylitse muiden, vaan värikylläisiä sävyjä saa hamstrata vaikka koko sateenkaaren kirjossa.

Vaatekaapin sisältöä ei tarvitse laittaa kokonaan uusiksi, mutta jos kaipaat pukeutumiseen vähän piristystä, kannattaa kaappiin tehdä tilaa elämää sykkiville väreille. Who What Wear listasi muotimaailman vuoden lempivärit.

Fuksia

Purkkapinkki saa väistyä syvemmän fuksian tieltä. Ainakin Chanel on vakuuttunut tämän rohkean värin paremmuudesta.

Kanariankeltainen

Keltainen ei jää pääsiäiseen, sillä mikään väri tuskin piristää mieltä tehokkaammin kuin kirkastakin kirkkaampi keltainen. Kanariankeltainen näkyy kesällä liehuvissa maksimekoissa, mutta hienovaraisempaa väripilkkua kaipaavat voivat kokeilla väriä asusteissa.

Mandariini

Oranssi tuntuu monesta pelottavalta, mutta huuippusuunnittelijat tietävät, että mandariininoranssi on kevään raikkain värivalinta. Pradan kevään ja kesän mallistossa väri hallitsi catwalkia.

Koboltinsininen

Sininen on monen suosikkiväri, mutta siniselläkin on useita eri sävyjä. Tummansininen on turvallinen klassikko, mutta tänä vuonna muotisuunnittelijat ovat rakastuneet huumaavaan koboltinsiniseen. Huomiota herättävä väri sopii tuo asukokonaisuuteen särmää esimerkiksi päällysvaatteissa tai asusteissa käytettynä.

Helakanpunainen

Punainen on aina rohkea värivalinta, mutta tänä vuonna se viedään aivan nextille levelille. Kenties överein veto nähtiin Balmainilta, jonka mallit oli puettu helakanpunaiseen päästä varpaisiin, aina aurinkolaseja ja korkokenkiä myöden.

Ruohonvihreä

Armeijanvihreä saa pitää hengähdystauon, sillä kirkas ruohonvihreä on juuri nyt muodin huipulla. Who What Wear vakuuttaa, että värin suosio jatkuu koko vuoden.

Violetti

Laventeli on ollut pitkään muodissa, mutta ainakin Versace on valmis siirtymään syvempiin violetin sävyihin. Täyteläisestä purppurasta ennustetaankin ensi syksyn suurinta lempparia.

Lähde: Who What Wear