OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Philipp Brügger/Pexels

Huuhkajat esiintyvät historiansa ensimmäistä kertaa EM-kisoissa tulevana kesänä

Huuhkajat esiintyvät historiansa ensimmäistä kertaa EM-kisoissa tulevana kesänä Suomen jalkapallon miesten A-maajoukkue, lempinimeltään Huuhkajat, selviytyivät historiansa ensimmäistä kertaa jalkapallon EM-lopputurnaukseen. Ratkaisevassa ottelussa Suomi kaatoi Liechtensteinin numeroin 3-0. Alun perin EM-lopputurnaus oli tarkoitus järjestää kesällä 2020, mutta maailmalla vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi EM-kisat siirrettiin kesälle 2021.

Historiansa aikana Suomen miesten A-maajoukkue on kerennyt historiansa aikana osallistumaan 19 kertaa MM-karsintoihin ja 13 kertaa EM-karsintoihin, ennen kuin he vihdoin selvisivät mukaan toisen näistä lopputurnaukseen. Näistä karsintakertojen määrästä on jo helppoa päätellä, että tätä selviytymistä Suomen jalkapallokansa on kovasti odottanut.

Tulevana kesänä Huuhkajat tulevat pelaamaan EM-kisojen B-lohkossa yhdessä Belgian, Tanskan ja Venäjän kanssa. Lähtökohtaisesti Suomen uskotaan olevan B-lohkon heikoin jalkapallojoukkue, mutta aina on mahdollista yllättää. Huuhkajat tulevat pelaamaan avausottelunsa Tanskaa vastaan 12.6.2021 Kööpenhaminassa. Kaksi seuraavaa ottelua Belgiaa ja Venäjää vastaan tullaan pelaamaan Pietarissa kesäkuun puolivälin tienoilla.

Huuhkajien mahdollisuudet EM kisoissa

Lähtökohtaisesti Huuhkajat lasketaan B-lohkon heikoimmaksi joukkueeksi, mutta tämähän ei varsinaisesti tarkoita sitä, etteikö Huuhkajilla olisi mahdollisuutta. Helpolla jatkopaikka ei Huuhkajille missään nimessä tule irtoamaan. Loppujen lopuksi voidaan kuitenkin todeta, että kaikki on omissa käsissä. Jos omat pelit hoitaa hyvin ja voittaa, pääsee tällöin varmasti myös jatkoon.

Jos Suomen miesten A-maajoukkue haluaa varmistaa paikkansa jatkossa, täytyy heidän voittaa kolmesta ottelusta vähintään kaksi. Tällöin jatkopaikka olisi täysin varma. Myös saamalla yksittäisen voiton Huuhkajilla on mahdollisuus jatkaa lohkosta eteenpäin, sillä kaikista eri lohkoista parhaat kolmoset etenevät myös pudotuspeleihin. Yksi voitto ei kuitenkaan tuo varmaa jatkopaikkaa, vaan tällöin täytyy olla myös tuuria mukana.

Palloliitto rikastuu Huuhkajien menestyksen myötä

Huuhkajien pääseminen jalkapallon EM-lopputurnaukseen on tärkeä asia Suomelle niin jalkapallon kuin varallisuudenkin näkökulmasta. Kun Huuhkajat selviytyivät EM-lopputurnaukseen, tarkoittaa se sitä, että Uefa maksaa Palloliitolle 9,25 miljoonaa euroa
palkintorahana.

Kuitenkin Huuhkajien mahdollinen menestyminen EM-kisoissa voi kasvattaa tämän Uefan jakaman palkintorahan suuruutta. Jokainen B-lohkosta saatu voitto kasvattaa Huuhkajien palkintopottia 1,25 miljoonan euron edestä. Myös tasapelit kasvattavat Huuhkajien palkintopottia 750 000 euron edestä.

Huuhkajien näkökulmasta ei välttämättä ole realistista odottaa finaaliin asti pääsemistä, mutta esimerkiksi B-lohkosta jatkoon pääseminen ei ole täysin poissuljettu lopputulos. Tietenkin tämä olisi kuin lottovoitto suomalaiselle jalkapallokulttuurille, mutta varsinainen ihme tämä ei kuitenkaan olisi perustuen Huuhkajien viimeaikaiseen suoriutumiseen.

Jos Huuhkajat selviytyvät pudotuspeleihin, jakaa Uefa heille lisäpalkintona 2 miljoonaa euroa. Puolivälierämaille Uefa jakaa 3,25 miljoonaa euroa ja välierämaat saavat jopa 5 miljoonan suuruisen palkintopotin. EM-lopputurnauksen voittajalle jaetaan 10 miljoonan euron arvoinen voittopotti. Jatkopaikka voisi siis tietää Suomen jalkapallokulttuurille ja Palloliitolle varsinaista jättipottia.

Lyö vetoa Huuhkajien menestyksestä EM-kisoissa

Huuhkajien suoriutumisesta ja menestymisestä on myös mahdollista lyödä vetoa. Vedonlyöntikohteita Huuhkajiin liittyen on esimerkiksi Huuhkajien sijoitus alkulohkossa, mille pudotuspelikierrokselle Huuhkajat selviytyvät tai voittaako Huuhkajien maalitykki Teemu Pukki koko EM-lopputurnauksen maalikuninkuuden. Lisäksi on tietenkin mahdollista lyödä vetoa Huuhkajien yksittäisten otteluiden suoriutumisesta tai otteluiden lopputuloksista. Vedonlyöntisivustojen EM-kisoihin liittyvät vedonlyöntibonukset julkaistaan lähempänä kisojen alkua.