OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Helsinki tähtää maailman kolmanneksi parhaaksi pyöräilykaupungiksi

Kun suomalaisilta kysytään maailman kolmen pyöräilykaupungin kärkeä, suuri osa vastaa Amsterdamin ja Kööpenhaminan empimättä. Kolmannen kaupungin kohdalla emmitään, eikä mikään kaupunki ei erotu vastausten joukosta. Helsinki tavoitteleekin nyt itse maailman kolmanneksi parhaan pyöräilykaupungin titteliä.

Maailman parhaita pyöräilykaupunkeja mitataan vuosittain Copenhagenize-indeksillä. Tällä hetkellä maailman parhaat pyöräilykaupungit ovat Kööpenhamina ja Amsterdam ja Helsinki on indeksissä sijalla 10. Helsinki kuitenkin ryhtyy tavoittelemaan maailman pyöräilykaupunkien kolmatta sijaa.

Tavoitetta kohti edetään panostamalla pyöräilyn turvallisuuteen ja mukavuuteen Helsingissä. Kyseessä on kulttuurimuutos, jossa pyöräliikennettä ollaan integroimassa tasavertaiseksi kulkumuodoksi muiden kulkumuotojen kanssa, Helsingin kaupungin tiedotteessa todetaan. Tämä tarkoittaa käytännössä esimerkiksi sitä, että pyöräliikennettä ei enää yhdistetä jalankulun kanssa samalle väylälle.

– Pyöräliikenteen edistäminen ei ole itseisarvo, vaan keino turvallisemman, viihtyisämmän ja toimivamman kaupungin luomiseen. Haluamme, että Helsinki on mukava kaupunki kaikille liikkumistavasta riippumatta. Kehittämällä liikennejärjestelmiä kokonaisuutena pystymme luomaan kaikille kaupunkilaisille paremmat edellytykset mukavaan ja turvalliseen kulkemiseen, kertoo Helsingin pyöräilykoordinaattori Oskari Kaupinmäki.

Kampanja saa oman muraalin Helsinginkadulle

Helsinki lanseeraa kampanjan, joka kannustaa kaupunkilaisia sujuvampaan liikkumiseen. Kampanja on osa pyöräliikennejärjestelyjen parantamiseksi aloitettua OmaStadi-projektia, jonka tavoitteena on edesauttaa pyöräliikenteen kehittämistä ja turvallisuutta. Kampanjan osana Helsinginkadun rautatiealikulkusiltaan maalataan pyöräilyteemainen muraali. Muraali heijastelee Helsingin tavoitetta olla pyöräilykaupunkien kolmen kärjessä; siinä Helsinki on jo Kööpenhaminan ja Amsterdamin joukossa. Muraalin on tarkoitus valmistua toukokuun aikana. Myös muita pysyviä elementtejä jää kampanjasta maastoon ilahduttamaan kaupunkilaisia pidemmäksi aikaa. Tällaisia ovat muun muassa vinoon asennetut roskakorit, joihin on helpompi laittaa roskat pyörän selästä.

Lähde: Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala