OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / hrhtheprincessdi

Varasta prinsessa Dianan kesätyyli

Prinsessa Diana oli kiistatta suuri tyyli-ikoni. Hän koetteli välillä rohkeastikin hovin konservatiivisen pukeutumisen rajoja, ansaiten itselleen faneja ympäri maailmaa. Hänen upeat juhlapukunsa saivat toki paljon palstatilaa, mutta ehkä vieläkin enemmän yleisöön vetosi hänen tyylikäs, mutta rento arkityylinsä. Siinä prinsessalla oli vapaammat kädet tuoda omaa persoonaansa esiin. Lomaillessaan perheensä kanssa entinen tarhatäti leikitteli mielellään näyttävillä kuoseilla ja väriyhdistelmillä.

– Muoti ei ehkä ollut ykkösenä tärkeysjärjestyksessä, mutta hän rakasti kokeilla uutta, paljastaa prinsessa Dianan entinen stylisti Anna Harvey Vogue UK-sivustolla.

Lomaillessaan auringon alla Mallorcalla ja Saint-Tropezissa, prinsessa esitteli villiä puoltaan trooppisella kuosilla koristelluissa uima-asuissa, hulmuavissa, sarongeissa ja ylisuurissa, turistipuodista ostetuissa T-paidoissa. Aurinkomatkoilla prinsessa “tunsi olevansa eniten oma itsensä”, arvelee The Crown-sarjassa Dianaa esittävä Emma Corrin lehdessä.

Omaa tietään seuranneen kuninkaallisen tyyliä ihaillaan yhä tänä päivänä. Tuleva kesä onkin oiva tilaisuus ottaa mallia Dianan vapaa-ajan tyylistä ja leikitellä kasari-lookilla. Vogue listasi seitsemän kesäsuosikkia, jotka prinsessalta kannattaa kopsata omaan vaatekaappin.

Näyttävät uimapuvut

Prinsessa Dianan rantavaatteet ovat suorastaan legendaarisia. Hän rakasti uimapuvuissaan värikkäitä ja huomiota herättäviä kuoseja.

Rennot urheiluvaatteet

Diana hallitsi athleisuren jo ennen koko käsitteen syntyä. Vaikka hovissa vaadittiin huoliteltua ulkoasua, vapaa-ajallaan Diana bongattiin usein salivaatteissa. Sporttiset pyöräilyshortsit ja ylisuuret collegepaidat olivat prinsessan luottovaatteita.

Ylisuuret T-paidat

Prinsessan ehdottomiin lomasuosikkeihin kuuluvat myös ylisuuret T-paidat. Dianan rento ranta-univormu koostui usein aurinkolaseista, sekä värikkäästä ja väljästä T-paidasta, joka oli helppo pukea uikkareiden päälle.

Jokapaikan kesämekko

Muistat varmasti Dianan mekot, joita koristi valtava Peter Pan-kaulus (kuinkas ollakaan, ylisuuret kaulukset ovat jälleen muodissa). Jokapaikan kesämekot olivat prinsessan luottoasu ja hän viihtyi niissä sekä hovin tapahtumissa että vapaalla.

Korkeavyötäröiset housut ja kauluspaita

Diana rakasti korkeavyötäröisiä housuja. Hovin rennompiin edustustapahtumiin prinsessa valitsi usein korkeat chino-housut ja yksinkertaisen kauluspaidan, jonka helman hän puki siististi housujen sisään. Asun kruunasi vyötäröä korostava vyö. Diana tiesi, että kyseessä oli takuuvarma ja klassinen yhdistelmä, jota hän kierrätti myös vapaalla ollessaan. Tosin silloin chinot saattoivat vaihtua farkkuihin ja kauluspaita neutraaliin toppiin.

Näyttävät aurinkolasit

Prinsessa Diana on hyvä esimerkki siitä, että asuun kuin asuun voi tuoda särmää aurinkolaseilla. Dianan aurinkolasit eivät olleet seinäruusuja varten, sillä hän rakasti suuria ja värikkäitä pokia. “Mitä näyttävämmät, sitä paremmat”, tuntui olevan Dianan ohjenuora.

Paksut kultakorut

Kullan kimmellys näyttää kesäisin kauniilta auringon päivettämää ihoa vasten. Sen tiesi myös prinsessa Diana, joka suosi etelänlomillaan vankkarakenteisia kultakoruja, jotka toivat rentoonkin asuun ripauksen glamouria.

Lähde: Vogue UK, Instagram