OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista Museoviikkoa

Museoiden yhteistä tapahtumaviikkoa vietetään 17.-23.5.2021. Teemana on tällä kertaa Tulevaisuuden museo. Tapahtumaviikon aikana museot järjestävät monenlaista ohjelmaa niin verkossa kuin läsnä.

Valtakunnallista Museoviikkoa vietetään tänä vuonna 23. kertaa. Kevään 2020 tapaan museoiden Museoviikolle järjestämä ohjelma on pääosin virtuaalista ja siihen voi osallistua vaivattomasti kotisohvalta käsin. Luvassa on muun muassa virtuaaliopastuksia, verkkonäyttelyitä ja livestream-luentoja.

Maatalousmuseo Sarka ja Hotelli- ja ravintolamuseo tarjoavat ruoka-aiheisia virtuaaliopastuksia, kun taas Suomen Rautatiemuseon virtuaaliopastuksilla kuullaan entisajan matkustamisesta. Talomuseo Glimsiin, Urheilumuseoon ja Harjamäen sairaalamuseoon voi tutustua verkkonäyttelyissä. Etäluentoja lähetetään livestriiminä niin Tekniikan museosta, Fiskarsin museosta kuin Uudenkaupungin museosta. Muutamissa museoissa järjestetään koronaturvallisesti pienimuotoisia tapahtumia myös läsnä. Esimerkiksi Wahlbergin museotalossa järjestetään ulkobingoa, kun taas Rauman merimuseon pihalla pääsee säävarauksella joogaamaan.

Osana Museoviikkoa, tiistaina 18.5. vietetään myös kansainvälistä museopäivää. Kansainvälisenä museopäivänä ainakin Suur-Savon museon ja Haminan kaupunginmuseon näyttelyihin on vapaa pääsy.

Kaikki tapahtumat on koottu Museoviikon tapahtumakalenteriin.

Suomen museoliitto