OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Gua sha vai rulla? Mitä eroa on kasvohierontatyökaluilla?

Kiinalaisessa lääketieteessä perinteisesti käytetyt gua sha-lastat ja kasvorullat ovat rantautuneet myös Suomeen. Rullailu ja lastalla hieronta parantavat mikroverenkiertoa ja auttavat rentouttamaan kasvojen lihaksia. Kaupoista löytyy lukuisia erilaisia kasvohierontatyökaluja, joista maallikon voi olla vaikea valita sitä oikeaa. Vaikka gua shan ja kasvorullan edut ovat hyvin samankaltaiset, työkalun käytössä ja tulosten näkyvyydessä on eroja. Lifestyle-sivu Poosh listasi kasvorullan ja gua shan hyödyt ja erot.

Kaikki kasvohierontatyökalut auttavat stimuloimaan ihoa pintaa syvemmältä. Kasvohieronta vilkastuttaa lymfa- ja verenkiertoa sekä edistää kuona-aineiden poistumista. Sillä on energisoiva vaikutus ja hieronnan jälkeen iho hehkuu terveenä. Säännöllisesti käytettyinä kasvohierontatyökalut auttavat kohottamaan ilmettä, parantamaan ihon rakennetta ja ehkäisemään ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä.

Miten gua sha ja kasvorulla poikkeavat toisistaan?

Jos etsit nopeaa ja helppoa tapaa virkistää kasvoja ja poistaa turvotusta, rulla on sinulle paras vaihtoehto. Kasvorulla on hellävarainen työkalu, jota on helppo ja nopea käyttää. Rullailu soveltuu erityisen hyvin silmäpussien pikahoidoksi. Rullalla voi myös parantaa tuotteiden imeytyvyyttä. Aseta esimerkiksi tehokosteuttava kangaskasvonaamio kasvoille ja rullaile menemään. Muista käyttää ylös- ja ulospäin suuntautuvia vetoja, jotka kohottavat ilmettä.

Jos haluat tuoda kasvojen piireet paremmin esiin, kannattaa tarttua gua sha-lastaan. Lasta tunkeutuu syvemmälle kasvojen kudoksiin ja keskittyy kasvojen eri kulmiin. Gua sha tarjoaa luonnollisen kasvojenkohotuksen, sillä se auttaa terävöittämään leukalinjaa ja tuomaan poskipäät esiin. Se on myös erinomainen työkalu lihasjumien vapauttamiseen. Gua shan huono puoli on, että se vaatii enemmän aikaa kuin rullailu ja oikean tekniikan haltuun ottaminen saattaa vaatia hieman opettelua. Parhaimmat tulokset syntyvät säännöllisen ja pitkäjänteisen käytön tuloksena, mutta toisaalta myös tulokset ovat näkyvämpiä kuin rullailussa.

Kiinnitä huomiota myös materiaalin valintaan. Useimmiten työkalut on valmistettu joko ruusukvartsista tai vihreästä jadesta. Eri kivillä uskotaan olevan hieman erilaisia ominaisuuksia. Jaden tunnetaan rauhoittavana ja puhdistavana kivenä, kun taas ruusukvartsi liittyy sydänchakraan ja jotkut uskovat sillä jopa olevan anti aging -ominaisuuksia. Jos kivien uskotut voimat eivät vetoa sinuun, löytyy markkinoilta nykyään myös esimerkiksi ruostumattomasta teräksestä valmistettuja työkaluja, joita kannattaa säilyttää jääkaapissa maksimaalisten virkistävien ja turvotusta laskevien tulosten saavuttamiseksi.

Lähde: Poosh, Catsdailyliving