OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / ashleygraham

Ashley Graham oman tyylinsä saloista ja kestävyydestä muotiteollisuudessa

Ashley Graham on kehopositiivisuuden puolestapuhuja ja roolimalli, joka pyrkii edistämään monimuotoisuutta muotiteollisuudessa. Raskautensa myötä hän alkoi myös puhua rehellisesti raskauteen ja äitiyteen liittyvistä tabuista. Viime aikoina Graham on kunnostautunut kestävyyden puolestapuhujana. Nainen ilmoitti hiljattain ryhtyvänsä korubrändi Pandora Brilliancen lähettilääksi. Yritys valmistaa koruja laboratoriossa luoduista timanteista, jotka ovat perinteisiä timantteja eettisempi valinta. Cosmopolitanin haastattelussa Graham jakoi ajatuksiaan oman tyylinsä löytämisestä sekä muodin tulevaisuudesta.

Omaa tyyliä etsimässä

On selvää, että muoti on lähellä Grahamin sydäntä. Nainen on tyylikäs pukeutuja, mutta hän uskaltaa myös leikitellä vaatteilla.

– Pysy uskollisena itsellesi, mutta älä pelkää muuttaa tyyliäsi tai ottaa riskejä, Graham sanoo ohjenuorakseen.

Pluskoon mallina itselleen nimeä tehnyt nainen tietää, ettei yksi ja sama muotti sovi jokaiselle. Hän on oppinut työssään paljon siitä, miten oman vartalon parhaita puolia voidaan korostaa.

– Kun kyse on asukokonaisuudesta, alusvaatteet ovat kaikki kaikessa. Minulla on isot rinnat ja ne roikkuvat hieman, joten kun minulla on upeat rintaliivit, jotka asemoivat rintani juuri oikeaan kohtaan, silloin vaatteenikin istuvat täydellisesti. Olin aiemmin stringityttö, mutta lapsen saatuani halusin silottaa selluliittiani. En silti halunnut käyttää vaatteita, jotka puristavat koko päivän. Siksi rakastan isoja mummopöksyjä. Tiedän, että se kuulostaa hullulta, mutta en välitä. Ne ovat mukavat päällä ja tuntuvat kuin turvajärjestelmältä vaatteiden alla.

Graham kokeilee mieluusti uusia trendejä ja erityisesti valloillaan oleva 90- ja 00-lukujen villitys on naisen mieleen.

– Tunnen suurta nostalgiaa, kun katselen paluun tekeviä trendejä. TikTokissa näkyy jatkuvasti “Oletko syntynyt 90-luvulla? Todista se ilman sanoja” -videoita ja he pukeutuvat juuri niihin vaatteisiin, joita minäkin käytin… Toivon, että halter-topit ja pastellisävyt tekisivät paluun.

Aivan kaikki trendit eivät tosin ole olleet Grahamin mieleen.

– En ole innoissani matalien farkkujen paluusta, mielestäni ne ovat kamalat. Yksi asia, joka sai minut tuntemaan itseni todella vanhaksi, oli kiista sivu- ja keskijakauksesta. Rakastan sivujakausta ja ihmettelin, että “oikeastiko?” Nyt, jos käytän sivujakausta, minusta tuntuu, että kapinoin valtavirtaa ja Z-sukupolvea vastaan.

Vaikka trendien seuraaminen on hauskaa, Graham muistuttaa, että jokaisesta vaatekaapista tulisi aina löytyä myös ajattomia, monikäyttöisiä perusvaatteita.

– Jokaisella pitäisi ehdottomasti olla hyvä valkoinen kauluspaita. Se voi olla rento tai skarppi, se sopii Zoomiin ja treffeille. Saatan käyttää sitä auki uimapuvun tai mekon päällä, tai sitoa sen vyötäröltä. Rakastan klassista kauluspaitaa, hän ylistää.

Erilaisia sääntöjä pukeutumiseen löytyy loputtomasti, mutta loppujen lopuksi tyylikkään ja omannäköisen pukeutumisen salaisuus on kuitenkin varsin yksinkertainen.

– Itseluottamus, Graham toteaa.

Kestävä kehitys ja monimuotoisuus muodissa

Graham on jo pitkään tuonut muodissa esiin erinäköisiä vartaloita. Kun hän tuli raskaaksi, hän halusi näyttää rehellisesti, miten äidiksi tuleminen vaikuttaa kehoon.

– Olen todella omistautunut käyttämään alustaani normalisoidakseni sitä, millaista äitiys oikeasti on ja miltä kehomme näyttävät. Äitiyteen liittyy niin paljon sellaista, mistä ei puhuta ja haluaisin antaa tilaa tälle keskustelulle, hän selittää.

Monimuotoisuus on saanut enemmän jalansijaa myös muotimaailmassa ja sen rinnalle on noussut uusia, positiivisia arvoja, kuten kestävyys. Edistysaskelista huolimatta edessä on vielä pitkä matka.

– Liikehdintä on ehdottomasti alkanut. Tunnetut suunnittelijat tekevät isoja muutoksia tehtaillaan ja käyttämissään materiaaleissa. He panostavat enemmän kestävään kehitykseen, joko siksi, että heiltä vaaditaan sitä, tai koska heillä on tarve ja halu tehdä tulevaisuudesta parempi lapsillemme. Uskon, että meillä kaikilla on tässä vielä paljon tehtävää, mutta tärkeintä on, että olemme kallellaan oikeaan suuntaan.

Lähde: Cosmopolitan, Instagram