OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Kaunis luonto ja luontoaktiviteetit vetävät suomalaisia – jopa 61 % aikoo matkustaa tänä kesänä uuteen kohteeseen kotimaassa

Koronan myötä viime kesänä alkanut kotimaan matkailubuumi saa myös tänä kesänä suomalaiset laajasti liikkeelle kotimaassa. Nettimatkatoimisto ebookersin teettämän tutkimuksen mukaan jopa 74 prosenttia suomalaisista aikoo suunnata kesällä 2021 matkalle kotimaahan. Yli puolet, 61 prosenttia hakee kotimaasta kohteita, joissa he eivät ole aiemmin vierailleet. Reilu kymmenes vastaajista aikoo kuitenkin jo ulkomaille. Varovainen kiinnostus Välimerelle suuntautuvia kesälomamatkoja kohtaan näkyy myös ebookersin datassa.

Ensi kesänä kotimaiset matkailualan yrittäjät kohtaavat jo toisen kesäkauden yhdessä lähes pelkästään kotimaisista matkailijoista koostuvan asiakaskunnan kanssa. Viime kesänä moni suomalainen vaihtoi matkasuunnitelmia lennosta, mutta tänä vuonna matkoja on suunniteltu pitkin vuotta.

– Viime kesä herätti suomalaiset kotimaanmatkailun mahdollisuuksiin. Sankoin joukoin kotimaata tutkineet suomalaiset värittivät myös somen lomakuvillaan ja moni näyttää saaneen niistä ideoita tulevan kesän matkaansa. Tutkimuksemme osoittaakin, että suurin osa haluaa kokea nyt kotimaassa jotain uutta, viestinnästä vastaava Claudia Parker kertoo ebookersin tiedotteessa.

Kotimaassa suomalaisia kiehtoo kaunis luonto ja siihen liittyvät aktiviteetit. Etenkin naiset haluavat lomallaan luonnon helmaan; Jopa 82 prosenttia naisista on kiinnostunut kotimaan lomallaan kauniista luonnosta ja 53 prosenttia luontoaktiviteeteista. Nuoria, 18–29 vuotiaita aikuisia kiinnostavat kotimaassa erityisesti kaupunkilomat, laaja palvelu- ja elämystarjonta sekä kulttuuri. Myös väljyyttä arvostetaan matkakohteen valinnassa. 67 prosenttia kertoo, että haluaa lomailla kohteessa, jossa ei ole tungosta. 16 prosenttia puolestaan haluaa lomaltaan täyttä rauhaa, jolloin lomailu tapahtuu omalla mökillä tai esimerkiksi telttaillen.

Reilu kymmenes aikoo jo ulkomaille

Tutkimukseen osallistuneista 13 prosenttia kertoi aikovansa lomailla ensi kesänä ulkomailla. Hiljalleen heräävä kiinnostus ulkomaanmatkoja kohtaan näkyy myös ebookersin datassa. Toukokuun kysyntä kohdistuu lähes pelkästään kotimaahan, mutta kesän osalta vahvan kotimaan kysynnän rinnalla näkyy ulkomaanmatkojen aktiivinen etsintä.

– Kiinnostus on heräämässä Välimeren kohteisiin. Ikisuosikit, kuten Kreikka, Espanja ja Turkki, näkyvät jo suomalaisten verkkosivuhauissa, Parker sanoo.

Ainoastaan 14 prosenttia tutkimukseen osallistuneista kertoo, ettei aio matkustaa ensi kesänä ollenkaan.

Lähde: ebookers