OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / al___tv

10 yllättävää faktaa Elizabeth Taylorin kauneudenhoitorutiinista

Elizabeth Taylorin kauneutta ylistettiin läpi hänen elämänsä. Luonnonkauneudellakin siunattu näyttelijä rakasti kosmetiikkaa ja glamouria huokuvaa meikkiä. Hänen kauneudenhoitorutiiniinsa oli ainutlaatuinen ja monet hänen käyttämistään tekniikoista olivat aikaansa edellä.

Vogue UK listasi kymmenen salaisuutta Taylorin näyttävän ulkonäön takaa.

1. Taylor vastasi omasta meikistään

Taylor teki usein oman meikkinsä punaiselle matolle ja elokuvarooleihin. Jopa valkokankaan ikonisin meikki elokuvassa Kleopatra on Taylorin omaa käsialaa.

– Kun olin nuorempi, kului kauan, etten käyttänyt elokuvissa meikkiä. Kun aloin meikata, tein sen aina itse, Taylor kertoi aikanaan.

2. Hän ei pitänyt kiirettä

Meikkaamiseen intohimoisesti suhtautuva nainen rakasti itse prosessia vähintään yhtä paljon kuin lopputulosta. Hänen sanotaan käyttäneen tuntikausia kasvojensa työstämiseen, ennen kuin hän astui ovesta ulos. Hänen entinen henkilökohtainen avustajansa Tim Mendelson paljastaa, että Taylor käytti huuliensa punaamiseen puoli tuntia ja silmämeikkiin kului jopa puolitoista tuntia. Mendelsonin mukaan Taylor käytti meikkaamiseen paljon aikaa, koska hän nautti siitä.

3. Hän ei käyttänyt hoitoainetta

Taylor suosi isoja kampauksia. Koska hän halusi hiuksistaan mahdollisimman pöyhkeät, hän jätti hoitoaineen väliin. Onneksi nykyiaikaiset tuotteet hoitavat hiuksia latistamatta niitä.

4. Hän suosi apteekin kosmetiikkaa

Vaikka Taylor rakasti luksusta, kosmetiikassa hän suosi kohtuuhintaisia tuotteita. Näyttelijän kerrotaan rakastaneen apteekista löytyviä perusmerkkejä, kuten Jergensiä.

5. Taylor luotti silmiämeikissään yhteen brändiin

Taylor muistetaan upeista, violettiin taittuvista silmistään. Näyttelijä korostikin mieluusti silmiään ja hänet nähtiin usein voimakkaissa rajauksissa.

– Hän käytti aina Cliniquen eyelineria, paljastaa Taylorin kanssa työskennellyt meikkitaiteilija Francesca Tolot.

Perinteisen mustan sijaan Taylor käytti harmaata rajauskynää, sillä näin värin tummuutta oli helpompi säädellä.

6. Hän rakasti huulikiiltoa

Taylor ei seurannut trendejä vaan luotti vanhoihin ja hyväksi havaittuihin kikkoihin. Taylor rakasti kiiltäviä huulia ja hän viimeisteli meikkinsä aina hohtavalla huulikiillolla. Voguen mukaan Chanel oli hänen luottomerkkinsä.

7. Hän kiinnitti huomiota kulmakarvoihinsa

Kulmakarvatrendi oli Taylorilla hallussa jo kauan ennen Kardashianeja. Pikkutytöstä lähtien hän muotoili kulmiaan ja täytti harvemmat kohdat meikillä. Yksi hänen lapsenlapsistaan, Eliza Carson, muistaa ikuisesti mumminsa tummat kulmat.

– Saatan olla puolueellinen, mutta minusta isoäidilläni oli maailman upeimmat kulmakarvat. Ne olivat kauniit, tuuheat kulmat, jotka korostivat hänen silmiään, hän kertoo Voguessa.

8. Taylor harrasti dermaplaningia

Dermaplaning on juuri nyt kovassa huudossa, mutta Taylorille käytäntö oli tuttu iät ajat. Taylor ajeli kasvonsa silottaakseen ihon pintaa ja auttaakseen meikkiä levittymään paremmin.

9. Hänen luotti erikoiseen kikkaan meikin viimeistelyssä

Taylorin laittautumisprosessi ei noudattanut tavanomaisia kaavoja. Moni aloittaa aamunsa suihkulla, mutta ei Taylor. Vasta siinä vaiheessa, kun meikki oli valmis, Taylor pulahti pikaiseen kylpyyn. Tämä auttoi tekemään lopputuloksesta hehkuvan. Nykyään saman vaikutelman saa aikaiseksi kätevämmin korostuskynällä.

10. Hän aloitti julkkisten parfyymitrendin

Vuonna 1987 Taylor lanseerasi omaa nimeään kantavan tuoksun. Se synnytti uuden ilmiön ja lukuisat julkkisnaiset ovat seuranneet Taylorin jalanjälkiä omilla nimikkotuoksuillaan.

– Yksi asia, jota ilman en osaa olla, on isoäitini hajuvesi… Käytän tuoksua kanavoidakseni hänen vahvuuttaan, omistautumistaan ja myötätuntoaan, Carson kertoo.

Lähde: Vogue UK, Instagram