OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Keksijä Käpylehto ja Kapteeni Linnanvirta seilaavat sähköistetyllä intiaanikanootilla Tallinnasta Helsinkiin

Edellisten kesien hullut purjehdusmatkat saavat jatkoa, kun Janne Käpylehto ja Antti Linnanvirta lähtevät tiistai-iltana 22.6.2021 matkaamaan Tallinnasta Helsinkiin. Aluksena toimii tällä kertaa puinen intiaanikanootti, jota kaksikko varustaa paremmin merikelpoiseksi asentamalla siihen sivuponttoonit. Aluksessa on myös purje, jossa on taittuvia aurinkopaneeleita.

– Matkustamme pääosin sähköllä, järeän Dynamo-perämoottorin voimalla. Mutta purjeestakin on hieman apua, ainakin siitä saadaan hieman lisää sähköä, kertoo keksijä Käpylehto.

Matka-aika tulee olemaan arviolta 20 tuntia. Reissuun lähdetään Viimsistä, kymmenisen kilometriä Tallinnan keskustasta (Rohuneeme Rand) noin klo 21:30. Arvioitu saapuminen Cafe Carouseliin Kaivopuistossa (Merisatamanranta 10) päivittyy matkan aikana. Matkan edistymistä voi seurata Käpylehdon kirjailijaprofiilista Facebookista.

Käpylehto tiimeineen on matkannut aiemmin Helsingistä Tallinnaan; 2018 saunalautalla, 2019 kylpytynnyrillä Ville Haapasalon kanssa ja 2020 aurinkosähkökäyttöisellä veneellä. Matkan yhteistyökumppaneina toimivat Hitechhouse, Heinolan Kauppahallit, Solarvoima, Ahkera ohjelmistot, Pontoonid.ee, Cafe Carousel ja Coloro.

Lähde: Facebook, Lehdistötiedote