OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / kate.winslet.official

Kate Winslet puhuu ulkonäköön liittyvistä paineista ja ikääntymisestä Hollywoodissa

Näyttelijä Kate Winsletin ura ei näytä hiipumisen merkkejä. Paitsi että nainen tähdittää HBO:n Mare of Easttown-hittisarjaa, hänet nähdään myös kosmetiikkajätti L’Oréal Parisin uutena mainoskasvona. Silti hän on hyvin tietoinen haasteista, joita naiset kohtaavat kauneutta palvovassa Hollywoodissa. Tuoreessa Harper’s Bazaarin haastattelussa Winslet keskustelee ulkonäköön liittyvistä paineista ja siitä, miten asenteet ovat muuttuneet hänen yli parikymmentävuotisen uransa aikana.

45-vuotias näyttelijä on ylpeä siitä, että hän saa edustaa L’Oréalia aikakaudella, jolloin naisten joukossa tapahtuu paljon liikehdintää ja seksismiä uskalletaan kritisoida avoimemmin.

– Tämä tuntuu minusta ajankohtaiselta, sillä olen viimeisen puolen vuoden aikana puhunut paljon siitä, miten naisten joukossa tuntuu olevan aluillaan valtava muutos uudella vuosikymmenellä. Käytämme ääntämme eri tavalla. Tärkeimpänä esiin nousee sisaruuden tunne ja se, että naiset eivät tuomitse toisiaan, vaan he opettelevat lausumaan toisilleen kohteliaisuuksia ja tukemaan toisiaan. Nämä asiat ovat minulle tärkeitä ja minusta on fantastista saada liittyä L’Oréalin tiimiin tietäen, että ne ovat aina olleet erittäin tärkeitä myös heille, Winslet selittää haastattelussa.

Ulkonäköpaineet alan ominaispiirre

Winslet on tehnyt näyttelijän töitä pitkään ja hän on saanut kokea omakohtaisesti Hollywoodin naisille asettamat epärealistiset odotukset.

– Mielestäni olemme edistyneet, tilanne on paranemaan päin. Mare of Easttownin kaltaisesta sarjasta voi olla ylpeä, sillä jokaisella näyttelijällä on täysin normaali, ei-hollywoodilainen vartalo. Rakastan sitä, koska en ikinä ymmärtänyt, miksi Hollywoodissa menestymiseen vaaditaan epätavallinen, lähes mahdottoman pikkuruinen vartalo. Koen, että naisten vartaloa kommentoidaan vähemmän kuin ennen, mutta kyllä sitä, miltä nainen näyttää punaisella matolla, kommentoidaan edelleen enemmän kuin miehen ulkonäköä, Winslet muistuttaa.

Myös naisten ikään suhtaudutaan Hollywoodissa aivan eri tavalla kuin miesten.

– Vartalo ja ikä aiheina kulkevat käsi kädessä. Muistan, kuinka eräs muotitoimittaja kommentoi mekkoani vuoden 2016 Oscar-gaalassa: “Onko Kate Winsletin hänen iässään sopivaa näyttää noin paljon paljastaa pintaa? Olin pukeutunut hihattomaan mekkoon, joka paljasti käsivarteni. Olin 42-vuotias, se oli aivan hullua, Winslet muistelee.

Hiljattain oman Oscarinsa nappasi 63-vuotias Frances McDormand, joka ei juuri perusta meikkien ja ylettömän Hollywood-glamourin päälle. Winslet pitää sitä hyvänä merkkinä.

– Kunhan meillä on hienoja roolimalleja, kuten Fran, Helen Mirren, Susan Sarandon ja Emma Thompson, jotka ovat luonnollisia, kauniita, iäkkäämpiä naisia, jotka raivaavat meille tietä, ja kunhan pidämme kiinni arvoistamme samalla tavalla kuin nämä naiset, ja samalla tavalla kuin itsekin aion, voimme toivottavasti muuttaa asioita.

Myös kulunut vuosi on auttanut edistämään muutosta. Pandemia on ollut monelle hyvin erilaista aikaa arjen, mukaan lukien kauneudenhoidon osalta. Kun aikaa on vietetty enemmän kotona, on luonnollisuus korostunut sekä meikissä että vaatetuksessa. Winslet myöntää itsekin huomanneensa ikävän vuoden positiiviset sivuvaikutukset.

– On ollut mukavaa, että olemme saaneet kaikki yhdessä iloita siitä, ettei meidän ole tarvinnut meikata niin paljon. Olen todella nauttinut meikittömyydestä. Olemme voineet käyttää aikamme paremmin. Hiustenlaittoon ja meikkaamiseen kuuluu usein paljon prameilua ja itse asiassa tuntuu mukavammalta saada olla oma aito, raikas itsesi. Jos jokin asia on minusta muuttunut vuoden aikana, se on se, että suhtaudumme hieman lempeämmin itseemme, hän toteaa.

Lähde: Harper’s Bazaar, Instagram