OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt Epe Heleniukselle musiikkineuvoksen arvonimen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt Tampereella vuonna 1950 syntyneelle Kari ”Epe” Heleniukselle musiikkineuvoksen arvonimen, kertoo Musiikkikustantajat MPA Finland tiedotteessaan. Helenius on palkittu aiemmin Kultainen Emma -palkinnolla sekä Musiikki & Median myöntämällä elämäntyöpalkinnolla. Epellä on myös oma tähti Tampereen Tähtikatu – Walk of Famella.

Helenius on toiminut musiikki- ja äänilevyalalla aktiivisesti jo vuodesta 1972, jolloin hän perusti Epe’s Music Shop -levykaupan, joka on tunnettu ensimmäisenä suomalaisena pääasiassa rockia myyvänä levykauppana. Levykauppatoiminnan johdattelemana Helenius perusti vuonna 1977 Poko Rekords -levy-yhtiön, jonka tunnetuimpia artisteja ovat olleet muun muassa Teddy & The Tigers, Eppu Normaali, Popeda, Hassisen Kone, J. Karjalainen, Yö ja Haloo Helsinki!. Poko Recordsin ohella Helenius on perustanut kolme muutakin pienempää kevyen musiikin levy-yhtiötä.

Yritystoiminnan lisäksi Helenius on yli 25 ajan toiminut hallituksen jäsenenä muun muassa Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:ssä sekä Suomen Musiikkikustantajat ry:ssä.

Elokuussa 2021 julkaistaan Heleniuksen muistelmateos Epe – Levymoguli. Kirjan kustantajana toimii Johnny Kniga ja sen on toimittanut Soundin pitkäaikaisena päätoimittajanakin tunnettu Timo Kanerva.