OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / renaudmonfourny

75-vuotias Charlotte Rampling on yhä klassisen tyylin esikuva

Charlotte Rampling aloitti näyttelijän uransa 60-luvun puolivälissä. Elokuvamaailma ihastui nopeasti lahjakkaaseen ja kauniiseen englantilaiseen. Hän on työskennellyt suurten ohjaajien, kuten François Ozon ja Lars von Trierin kanssa. Paitsi että Rampling on toiminut vuosien varrella muusana ohjaajille, myös muotisuunnittelijat ovat ihastuneet hänen ajattomaan tyyliinsä, kirjoittaa Vogue UK. On kiistantonta, että Ramplingin olemuksessa on vetovoimaa, joka on pitänyt taiteilijoiden ja yleisöjen kiinnostusta yllä jo lähes kuuden vuosikymmenen ajan.

Matka muodin historiaan

Tyyli on merkittävä osa Ramplingin karismaa. Hänen pukeutumisensa on samaan aikaan klassista ja persoonallista. Hänen kuuluisimmat asuvalintansa ovat kuin matka muodin historiaan. Muodin parissa uransa aloittanut Rampling ihastutti 60-luvun Lontoossa muun muassa Yves Saint Laurentin ja Helmut Newtonin mallina. Hänet nähtiin usein ajalle tyypillisissä minihameissa ja minimekoissa. Rampling ei kuitenkaan seurannut trendejä sokeasti, vaan jo tuolloin hänen pukeutumisessaan näkyi rakkaus laadukasta räätälöintiä kohtaan. Vuonna 1974 Rampling jätti unohtumattoman jälkensä muotimaailmaan, kun hän poseerasi pariisilaisella parvekkeella Yves Saint Laurentin ikonisessa Le Smoking -smokissa.

Vuosikymmenten kuluessa Rampling on vakiinnuttanut asemansa yhtenä elokuvatapahtumien kiinnostavimmista hahmoista. Ranskassa nykyään asuva nainen on imenyt pukeutumiseensa vaikutteita tyylistään tunnetuilta ranskattarilta. Nykyään Rampling onkin suorastaan hienostuneisuuden perikuva; hänet nähdään juhlatilaisuuksissa skarpeissa puvuissa tai Armani Privén ylellisissä mekoissa. Satunnaisesti hän esittelee myös leikkisämpää puoltaan sellaisten modernien suunnittelijoiden, kuten Yohji Yamamoton ja Stella McCartneyn luomuksissa.

Paluu Cannesiin

Hollywoodissa naisten ura tuppaa jäämään lyhyeksi, mutta 75-vuotias Rampling ei ole katoamassa mihinkään. Tällä viikolla hän edustaa jälleen Cannesin elokuvajuhlilla Etelä-Ranskassa. Näyttelijätär nähdään peräti kahdessa festivaaleilla esillä olevassa elokuvassa; Paul Verhoevenin psykologisessa Benedetta-kauhuleffassa, sekä Francois Ozonin elokuvassa ‘Tout s’est Bien Passe’ (Everything Went Fine).

Rampling on aina suosinut taiteellisia elokuvia ja hän ollut tuttu näky Cannesissa 70-luvulta lähtien. Nykyään hän on hyvin arvostettu vieras ja takuuvarma hitti yleisön silmissä. Vaikka Rampling on voittanut urallaan lukuisia palkintoja, jostain syystä ne ovat kuitenkin tavanneet mennä Cannesissa sivu suun. Toivottavasti tämä vuosi tuo asiaan muutoksen. Joka tapauksessa, pääsemme jälleen nauttimaan karismaattisen naisen upeasta tyylistä punaisesta matosta.

Lähde: Vogue UK, TimeOut, Festival Cannes, Instagram