OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Proge-legendat heräsivät horroksesta – Jethro Tull ja Yes julkaisevat uudet albumit

Laulaja-huilisti Ian Andersonin johtama proge-jätti Jethro Tull on ilmoittannut julkaisevansa uuden albumin The Zealot Gene vuoden 2022 alussa. Bändi on allekirjoittanut uuden levysopimuksen InsideOut Music / Sony Musicin kanssa. Kyseessä on yhtyeen ensimmäinen studiopitkäsoitto sitten vuoden 2003 The Jethro Tull Christmas Albumin ja on järjestyksessään yhtyeen uran 22. studioalbumi.

Jethro Tullin nykyinen kokoonpano, joka on muuttunut merkittävästi vuosien varrella sisältää tällä hetkellä vain Andersonin bändin “klassisen aikakauden” kokoonpanosta. Uudella albumilla vaikuttavat Andersonin lisäksi Joe Parrish-James (kitara), Florian Opahle (kitara), Scott Hammond (rummut), John O’Hara (koskettimet ja harmonikka) sekä David Goodier (basso).

Inside Out julkaisee myös Yes-yhtyeen uuden The Quest -albumin, jonka pääsee viemään hyvin varustelluista levykaupoista kotiin jo syksyllä, 1. lokakuuta. Uudella albumilla on 11 kappaletta ja kannen on tuttuun tapaan taiteillut legendaarinen Roger Dean. Yesinkin kohdalla on kyseessä bändin 22. pitkäsoitto ja ensimmäinen sitten vuoden 2014 Heaven & Earthin. Levyllä soittavat Jon Davison (laulu), Steve Howe (kitara), Geoff Downes (koskettimet), Billy Sherwood (basso) ja Alan White (rummut).