OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Legendaarisen ZZ Topin basisti Dusty Hill on nukkunut pois 72-vuoden iässä

Texasista kotoisin olevan rockyhtye ZZ Topin basisti Joseph Michael ”Dusty” Hill on kuollut. Hill nukkui pois kotonaan Houstonissa 72-vuoden iässä.

Yhtye tiedotti Hillin poismenosta keskiviikkona sosiaalisessa mediassa.

– Olemme surun murtamia tämänpäiväisestä uutisesta, että ystävämme Dusty Hill on kuollut nukkuessaan kotonaan Houstonissa, Teksasissa. Me ja ZZ Topin lukemattomat fanit ympäri maailmaa jäämme kaipaamaan sinun järkkymätöntä olemusta, hyvää luonnettasi ja sitkeää sitoutumistasi, yhtyekaverit Frank Beard ja Billy Gibbons kirjoittivat Facebookissa julkaistussa päivityksessä.

– Sinua ikäväidään suuresti, amigo.

Yhtye kertoi viime viikolla kotisivullaan julkaisemassaan tiedotteessa, että Hill on joutunut hakemaan apua lonkkavaivaan eikä voi siksi osallistua konsertteihin. Hänen odotettiin kuitenkin palaavan pian yhtyeen riveihin.

Hill ehti soittaa bassoa ZZ Topissa yli 50 vuotta, suosien Fenderin hänelle tilaustyönä tehtyjä bassokitaroita käänteisellä telecaster-tyyppisellä headstockilla. Hill toimi myös yhtyeen taustalaulajana ja lauloi päävokaalit yhtyeen alkuaikojen parilla kappaleella, sekä esimerkiksi hittikappale Tushilla.

ZZ Top nousi kansalliseen maineeseen Pohjois-Amerikassa vuoden 1973 Tres Hombres -albuminsa ja ahkeran keikkailun myötä. Maailmanlaajuisen läpimurtonsa yhtye teki vuoden 1983 Eliminator -albumilla, jossa se yhdisti bluesrockiinsa 1980-luvun tyylin mukaisesti syntetisaattoreita ja rumpukoneita. Tunnistettavan kitarasointinsa ja texasilaisuutensa ohella yhtye tunnetaan myös Gibbonsin ja Hillin pitkistä parroista, jotka he kasvattivat 1970-luvun lopulla.

Yhtyeen omaperäiset musiikkivideot olivat myös hyvin suosittuja ja etenkin hittialbumi Eliminator sai paljon näkyvyyttä uudella MTV-musiikkivideokanavalla nostaen yhtyeen kertarysäyksellä maailmansuosioon.

Billy Gibbonsin mukaan yhtye jatkaa toimintaansa Hillin toiveen mukaan: “Kuten Dusty sanoi viimeisillä hetkillään, “Let the show go on!” Ja … kunnioittavasti, teemme parhaamme päästäksemme yli tästä ja kunnioitamme hänen toiveitaan “. Asian vahvisti ZZ Topin PR-päällikkö Bob Merlisin. Bändin pitkäaikainen kitarateknikko, Elwood Francis, tarttuu bassoon Hillin toiveiden mukaisesti.