OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: UKKO.fi

UKKO.fi: Naisyrittäjät tienaavat edelleen vähemmän samoista töistä kuin miehet, mutta yllätyksiäkin löytyi

UKKO.fi selvitti freelancer-työtä tekevien naisten ja miesten välistä palkkaeroa UKKO.fi-kevytyrittäjäpalvelun käyttäjien laskutustiedoista. Selvityksessä laskettiin naisten ja miesten keskimääräinen tuntilaskutushinta ja saatiin tulokseksi, että vuosina 2019-2021 freelancer-naisen euro on ollut 83 senttiä.

– Selvitimme suurella uteliaisuudella UKKO-datastamme millaisia eroja naisten ja miesten laskutuksissa on. Laskimme nais- ja mieskevytyrittäjiemme tuntihintojen keskiarvoja ja saimme tulokseksi, että naisten keskituntihinta on 24,25 euroa ja miesten vastaava summa on 29,11 euroa. Tämä tarkoittaa sitä, että naisyrittäjän euro on 83 senttiä, kertoo UKKO.fin Yrittäjyyskoulun päätoimittaja Jenna Heino lehdistötiedotteessa.

UKKO-data paljastaa miesten ja naisten keskimääräiset tuntihinnat ammattiryhmittäin.

– Yllättävää on havainto aloista, joissa naisten keskimääräinen tuntihinta on enemmän kuin miesten: graafiset suunnittelijat, toimisto- ja IT-alantyöntekijät, liikunnanopettajat, konsultit, siivoojat ja taitelijat, Heino listaa.

Tänä vuonna naisia on myös rekisteröitynyt kevytyrittäjiksi ensimmäistä kertaa enemmän kuin miehiä.

– Olemme nostaneet Yrittäjyyskoulussamme esille monia mielenkiintoisia menestystarinoita, joissa pääosissa on nainen. Olemme lisäksi koonneet aikajanalle viimeisen sadan vuoden aikana tapahtunutta kehitystä työelämässä naisten näkökulmasta. Tutkimme, taustoitimme ja kaivoimme dataa, jotta saisimme rakennettua mahdollisimman kattavan kuvan siitä, millaista on olla naisena yrittäjänä ja työelämässä vuonna 2021, Heino kuvailee.

Heino myöntää, ettei tyypillistä yrittäjää ole olemassa, sillä Suomessa kevytyrittäjien ja yrittäjien joukko on erittäin monipuolinen. Yrittäjinä työskenteleviä naisia on kuitenkin yhä selvästi vähemmän kuin miehiä.

– Haluamme kannustaa kaikkia yrittämään ja auttaa kaikkia menestymään sekä toteuttamaan unelmiaan. Mutta etenkin naisia pitää työelämässä edelleen opastaa rikkomaan lasikattoja ja varomaan lasijyrkänteitä. Suomessa yrittäjistä vain kolmannes on naisia, Heino muistuttaa.

Lähde: UKKO.fi