OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Mikko Heikkilä ja kartanlukija Topi Luhtinen WRC Rally Estoniassa. Kuva: Hannu Rainamo/Hannuphoto

Mikko Heikkilä SM-sarjan jaetulla toisella sijalla ennen SM Top Building Rallia

Mikko Heikkilä lähtee tavoittelemaan voittoa ja runsasta pistepottia SM-rallikauden viidennestä osakilpailusta Lahden SM Top Building-Rallista. Heikkilä on neljän ajetun osakilpailun jälkeen pistetaulukossa toisena. Eroa pistekärkeen on vain kaksi pistettä.

Mikko Heikkilä, 29,kartanlukijansa Topi Luhtisen, 26, kanssa, ovat rallin SM-sarjan pistetaulukossa jaetulla toisella sijalla ennen tulevana viikonloppuna ajettavaa SM Top Building-rallia. Lahdessa ajettavan kilpailun yhteydessä ajetaan Historic-sarjan EM-osakilpailu. Heikkilä on kerryttänyt ajokilometrejä kesän aikana runsaasti.

-Oikein hyvillä mielin lähdetään. Kilometrejä on mukavasti takana Virosta ja muutoinkin kesällä on ollut hyvin kilpailuja. Hetki kerettiin hengähtää ja nyt vihdoin uudestaan, niin mikäs sen mukavampaa.

Heikkilä osallistui rallin MM-sarjan kauden kahdeksanteen osakilpailuun, WRC Rally Estoniaan heinäkuun puolivälissä. Tuloksena oli kovatasoisen WRC3-luokan kolmas sija. Pituutta kilpailulla oli 314 kilometriä.

-Vähän kaksijakoiset fiilikset Viron suhteen. Ajettiin virheittä, pidettiin auto kunnossa ja tultiin maaliin podium-sijoituksella kuten oli tavoitteenakin, mutta vauhti oli itselle pieni pettymys. Mutta kilometrejä kertyi runsaasti ja saatiin todella paljon kokemusta ja rutiinia lisää ajamiseen.

Heikkilä ajoi tiistaina testiä Lahden nopeavauhtisia erikoiskokeita varten. Mitään suuria muutoksia Skoda Fabia Rally2 Evon säätöihin ei kuitenkaan tehty. Ennestään Lahden teistä Heikkilällä on kokemusta vuosien takaa.

-Säädettiin autoa taas hieman mieleisemmäksi, mutta ei mitään isoa. Lahden seudulla on hyviä pätkiä. Viimeksi Lahdessa ollaan ajettu muutamia vuosia sitten Ladalla ja Daihatsulla. Nyt mennään reippaasti kovempaa kuin molemmilla klassikoilla yhteensä. Tiet varmasti sopivat sekä miehelle että autolle.

SM Top Building-Ralli ajetaan 13.-14.8. Lahdessa. Kilpailun yhteydessä ajetaan Historic-autojen EM-osakilpailu. Kilpailun erikoiskokeiden yhteispituus on 110,45 kilometriä. Kilpailu alkaa perjantaina 13.8. kello 15:33 ja päättyy lauantaina kello 19.28. Perjantaina ajetaan kolme erikoiskoetta ja 35,64 erikoiskoekilometriä, ja lauantaina kuusi erikoiskoetta ja 74,81 erikoiskoekilometriä. Kilpailua voi seurata RalliSM:n liveseurannasta sekä YouTube-livelähetyksen kautta.

SM Top Building Rallin aikataulu:

Perjantai 13.8.

Erikoiskokeen alkuaikaErikoiskokeen numeroErikoiskokeen pituus
15:33Lähtö 
16:56EK111,94 km
17:45EK211,54 km
18:48EK312,16 km

Lauantai 14.8.

11:27EK414,78 km
12:40EK510,34 km
13:20EK613,17 km
16:10EK713,01 km
17:23EK810,34 km
18:03EK913,17 km
19:28Maali 

SM1-luokan pistetilanne 4/6 osakilpailun jälkeen:

Teemu AsunmaaSkoda Fabia Rally2 Evo74 pts
Emil LindholmSkoda Fabia Rally2 Evo72 pts
Mikko HeikkiläSkoda Fabia Rally2 Evo72 pts
Juha SaloSkoda Fabia Rally2 Evo56 pts
Aleksi RöyhkiöSkoda Fabia R543 pts