OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Nina Salokorpi

Perhe-elämä ja muutto Tallinnaan saivat Nina Salokorven vetäytymään valokeilasta – tänä syksynä uusi projekti palauttaa hänet ruutuun

Vuonna 2012 Nina Salokorpi kilpaili televisiossa Viidakon tähtösissä. Hän tuli yleisölle tutuksi myös Babes DJ’s-duossa, jossa hän soitti levyjä ystävänsä Suvi Pitkäsen kanssa. Viime vuosina häntä ei ole juurikaan valokeilassa nähty. Ninan mukaan kyseessä ei ollut tietoinen päätös vetäytyä julkisuudesta, mutta muut asiat hänen elämässään yksinkertaisesti vaativat tuolloin enemmän huomiota.

– Aikansa kutakin, eikö sitä niin sanota. Elämässä vain on tärkeämpiäkin asioista, kuin kohuotsikoissa keikkuminen. Nuoremman lapseni syntymän jälkeen koin tärkeämmäksi huolehtia perheestä ja keskittyä täysillä siihen, Nina kertoo OHO TV:n haastattelussa.

Asiaan lienee vaikuttanut sekin, että yhdeksän vuotta sitten hän muutti perheineen Tallinnaan. Hektinen elämäntyyli ja mediahuomio saivat jäädä Helsinkiin.

– Tallinnassa osaan ottaa asiat rennommin, enkä stressaa niin paljoa. Rakastan myös sitä, että täällä minulla on kaikki lähellä. Minulta säästyy aikaa ja elämä tuntuu kiireettömämmältä, hän toteaa.

Lomailua Ninan elämä lahden toisella puolella ei kuitenkaan ole, sillä hän työskentelee nykyään Tallinnassa kauneusalan yrittäjänä. Vaikka työt vaativat viikottaista reissaamista Suomen ja Viron välillä, ei Ninalla ole aikeita palata pysyvästi entiseen kotimaahansa.

– En usko enää muuttavani takaisin Suomeen, sillä kotini on täällä.

Kauneutta ja koiria

Kauneusalasta on löytynyt mielekäs työ Ninalle, joka myöntää esteettisyyden olevan hänelle tärkeää.

– Rakastan kauniita asioita, oli kyse sitten vaatteista tai sisustusesineistä. Kauneuden parista eivät työt pääse loppumaan, sillä ihmiset haluavat pitää itsestään huolta vuosi toisensa jälkeen. Rakastan sitä, että saan antaa ihmisille hyvän mielen ja koen onnistuvani siinä plastiikkakirurgian ja kauneudenhoidon alalla erinomaisesti.

Vaikka kauneus on lähellä Ninan sydäntä, ei hän pelkää liata käsiään. Ulkonäkökeskeinen työ saa vastapainoa Ninan toisesta intohimosta. Seitsemän vuotta sitten hän alkoi kasvattaa amerikanstaffordshirenterrierejä ja tällä hetkellä hänen kotonaan kirmaa peräti kymmenen pentua.

– Olen rakastanut koiria koko ikäni ja meillä on ollut aina perheessä koiria. Harrastuksiini kuuluvat koiranäyttelyt ja omistan monta koiraa, jotka ovat menestyneet näyttelyissä ympäri Eurooppaa. Kasvatustoiminta oli luonnollinen jatkumo näyttelyharrastukselle, hän selittää.

On siis selvää, että Ninan kotona arki on melkoista vilskettä ja koirahommista on glamour kaukana.

– Kennelin arki on normaalia perhe-elämää ja koirat ovat meille perheenjäseniä. En kavahda siivoushommia ja koirankakkojen korjaamista. Oikeastaan kauneusala ja koirat tasapainottavat elämääni juuri niiden erilaisuuden takia.

Viimeaikaisesta hiljaiselosta huolimatta Nina viihtyy edelleen myös kameroiden edessä. Työ edellyttää esillä olemista, eikä Nina ole koskaan luopunut julkisuudesta kokonaan. Itse asiassa hänet tullaan piakkoin jälleen näkemään ruudussa.

– En koe, että julkisuudesta tai mediassa esillä olemisesta olisi ollut minulle mitään haittaa, päin vastoin. Tulevana syksynä olen mukana uudessa, mielenkiintoisessa projektissa, jossa seurataan Tallinnassa asuvia suomalaisia, Nina vinkkaa.