OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / gisele

Haaveena Gisele Bündchenin auringon suutelemat hiukset? Kampaaja paljastaa miten supermallin hiustyyli syntyy

Kun asiakkaat pyytävät kampaajalta raikasta rantatyyliä, Gisele Bündchenin nimi nousee usein esiin. Brasilialaisen supermallin kultainen rusketus ja auringon raidoittamat hiukset henkivät kesää, oli vuodenaika sitten mikä tahansa. Vaikka Giselen rennot rantalaineet näyttävät siltä, kuin hän ei olisi tehnyt hiuksilleen mitään, todellisuudessa mallin kuuluisien kutrien taustalta löytyy hiusalan huippuammattilainen.

Vogue UK:n mukaan BCO Salon-kampaamon perustaja Bernardo Vasconcelos vastaa Giselen luonnollisilta näyttävistä raidoista. Giselen lisäksi hänen osaamiseensa luottavat myös muut brasilialaiset huippumallit, kuten Adriana Lima ja Alessandra Ambrosio.

– Me Brasiliassa teemme jokaiselle asiakkaalle jotakin ainutlaatuista ja siksi lopputulos näyttää niin luonnolliselta. Minun salongissani ei tulla koskaan näkemään ketään, kenen hiukset olisivat pelkästään vaaleat tai pelkästään tummat. Sen sijaan hiuksissa näkyy useita eri sävyjä, mikä tekee luonnollisen vaikutelman. Auringon koskettamat hiukset ovat luonnolliset, seksikkäät ja vaivattoman näköiset, Vasconcelos kertoo muotiraamatussa.

Todellisuudessa vaivattoman näköisiin hiuksiin käytetään siis paljon vaivaa. Vasconcelos pyrkii luomaan yksilöllisen värin, joka toimii parhaiten juuri tuolissa istuvan asiakkaan hiuksissa.

– Jos väri ei sovi ihosi sävyyn tai hiustyypillesi, en tee sitä. Hiusten on myös sovittava elämäntyyliisi, joten pyrin selvittämään, oletko viikottain kampaamossa käyvä tyttö vaiko asiakas, joka käy tapaamassa minua puolen vuoden välein. Jos olet jälkimmäinen, luomme värin, joka kestää pitkään ja näyttää luonnolliselta, hän selittää.

Vasconcelos maalaa värin asiakkaan hiuksiin vapaalla kädellä, sijoittaen väriä sinne, missä sitä tarvitaan. Giselen tapauksessa se tarkoittaa kasvoja kehystäviä vaaleita raitoja, jotka “saavat ihon hehkumaan”.

– Kaikki liian raju tai keinotekoiselta näyttävä näyttää epäimartelevalta ja saa asiakkaan näyttämään vanhemmalta tai siltä, kuin hän yrittäisi liikaa, hän toteaa.

Mikä parasta, kun väriä ja valkaisuaineita käytetään vähemmän, hiukset säilyvät terveinä ja kiiltävinä. Vasconcelosin mukaan Giselen toiveena ovat hiukset, jotka ovat ”luonnolliset, mutta kiiltävät, erittäin seksikkäät ja vaivattomat”. Hän lupaa, että giselemäinen hiusväri sopii kenelle tahansa, kunhan sävy ja raitojen sijainti ovat oikeat. Supermallin kutreista haaveilevia hän kehottaa pyytämään kampaajalta auringon suutelemia hiuksia. Silloin osaava kampaaja osaa yleensä loihtia hiuksiin tarpeeksi eloa vaalentamatta koko päätä.

– Jos tyyli menee yli, asiakas ei pidä siitä, koska se on mauton. Jos väri taas on liian hienovarainen, se on tylsä, hän huomauttaa.

Lähde: Vogue UK, Instagram