OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Suomalainen Duell Bike-Center laajentaa Ranskan suurille moottori- ja polkupyörämarkkinoille

Suomalaisyhtiö Duell Bike-Center on laajentanut toimintaansa viime vuosina vauhdilla Keski-Eurooppaan. Pohjoismaiden suurin powersports-tuotteiden maahantuoja Duell on muutamassa vuodessa noussut alan markkinajohtajaksi Pohjoismaissa, ja samaa yhtiö tavoittelee nyt Keski-Euroopassa. Nyt yhtiö kertoo ostaneensa merkittävän ranskalaisen moottori- ja polkupyörätarvikkeiden maahantuonti- ja tukkuliike Tecno Globen.

Kaupan myötä Tecno Globen kaikki 39 työntekijää siirtyvät Duellille. Vuonna 1995 perustettu ranskalaisyhtiö on yksi johtavista moottori- ja polkupyörätarvikkeiden maahantuonti- ja tukkuliikkeistä Ranskassa.

– Ranska on yksi Euroopan suurimmista moottori- ja polkupyörämarkkinoista ja olemme todella innoissamme juuri toteutuneesta kaupasta. Tecno Globe avaa meille oven uusille markkinoille ja pääsemme samalla hyödyntämään heidän vahvaa paikallista toimialaosaamistaan, pitkiä toimittaja- ja asiakassuhteitaan sekä heidän merkittävää tuotemerkkivalikoimaansa. Yhdessä meillä on entistä paremmat mahdollisuudet menestyä ja kasvaa niin Ranskassa kuin muuallakin Keski-Euroopassa, kommentoi Duellin toimitusjohtaja Jarkko Ämmälä.

Myös Tecno Globen perustaja Fabrice Chrétien on kaupoista hyvillään.

– Tecno Globea ja Duellia yhdistää samanlainen vahva strateginen visio ja liiketoimintafilosofia. Vaikka emme aktiivisesti olleetkaan myymässä yritystä, kemia ja yhteistyömahdollisuudet Duellin kanssa olivat heti alusta saakka ilmeiset. Duellin myötä Techno Globe saa vahvan uuden omistajan, jonka avulla voimme jatkaa menestyksekkäästi nykyistä liiketoimintamalliamme ja kehittää sitä aivan uudenlaiselle tasolle.

Ranska moottori- ja polkupyöräkaupan johtavia maita Euroopassa

Ranska on ollut Euroopan yksi suurimmista kaksipyöräisten markkinoista jo kymmenen vuotta ja siellä rekisteröidään vuosittain arviolta 250 000 moottoripyörää tai mopoa. Myös pyörien kysyntä on kasvanut voimakkaasti pandemian aikana polkupyörien nostaessa suosiotaan kulkuvälineenä. Duell Bike-Center on laajentanut toimintaansa ensin Pohjoismaista Baltiaan ja sieltä edelleen Keski-Eurooppaan. Kesällä 2021 Duell osti hollantilaisen powersports-tukkumyyjä IGM Trading BV:n sekä saksalaisen Grand Canyon GmbH:n liiketoiminnot.

– Ranskan markkinat ovat moninkertaiset Suomen markkinoihin verrattuna, joten potentiaali on valtava. Tecno Globella on jo valmiiksi Ranskassa 4000 asiakasta. Meidän tavoitteenamme on luonnollisesti kasvattaa määrää tulevaisuudessa entisestään ja tuoda omat asiakkaamme yhteen, Ämmälä lisää.

Lähde: Miltton Group