OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

ABBA tekee paluun – uusi albumi 40 vuoteen ja hologrammi­konsertti

Kaikkien aikojen suosituin ruotsalaisyhtye ABBA vahvisti vihdoin odotetut uutiset paluustaan. Yhtye julkisti torstaina kaksi uutta kappaletta ja marraskuussa ilmestyy 40 vuoden tauon jälkeen kokonainen studioalbumi Voyage. Vuodesta 1982 asti tauolla ollut legendaarinen yhtye paljasti torstai-iltana kauan odotetun salaisuutensa YouTube-livestreamin välityksellä Tukholman Gröna Lundista, jossa Björn Ulvaeus ja Benny Andersson näkyivät livestriimattuna Lontoosta.

Paluu julkistuksen yhteydessä bändi julkaisi kaksi uutta kappaletta I Still Have Faith In You ja Don’t Shut Me Down. Uutta musiikkia on luvassa vielä lisää tämän vuoden aikana sillä 5. marraskuuta julkaistaan kokonaan uusi albumi Abbalta 40 vuoteen. Voyage -albumi on nauhoitettu Anderssonin studiolla Tukholmassa ja se sisältää kymmenen kokonaan uutta kappaletta.

Albumin lisäksi yhtye valmistelee myös paluukonserttia, joka järjestetään Lontoossa 27. toukokuuta 2022. Konsertti järjestetään Lontoon olympiapuistoon rakennetussa Abba Arenaksi nimetyssä tilassa, joka on rakennettu vain tätä tarkoitusta varten.

Luvassa ei kuitenkaan ole perinteistä konserttia, jossa yhtyeen jäsenet nähtäisiin omana itsenään fyysisesti livenä lavalla, vaan show toteutetaan hologrammikonserttina. Abba Voyage -nimistä esitystä kutsutaan tiedotteessa ”digitaaliseksi livekonsertiksi”. Tämä tarkoittaa sitä, että Abban jäsenistä nähdään lavalla laulajien nuoret hologrammiversiot eli Abbattaret. Projektia on valmisteltu kaikessa hiljaisuudessa jo useamman vuoden ajan ja bändin jäsenien liikeratoja ja esiintymis- sekä kävelytyylejä on ollut mallintamassa 850-henkinen tiimi.

Mediatiedojen mukaan hologrammishow’n on tarkoitus pyöriä Lontoossa vuoteen 2025 asti Abba Arenalla, minkä jälkeen se siirtyisi joko Tukholmaan tai Las Vegasiin.