OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Melodista death metallia soittava vaasalainen Wolftopia julkaisee debyyttialbuminsa – kuuntele ensimmäinen single

Melodista death metallia soittava vaasalainen Wolftopia julkaisee odotetun debyyttialbuminsa Ways of the Pack vuoden lopussa 17.12.2021 Inverse Recordsin kautta. Yhtyeen kokoonpanoon kuuluu Aleksander Okhotnikov (laulu & kitara)Tom Israels (rummut)Tim Reus (basso)Topi Karhunen (kitara).


Hound of War on yhtyeen ensimmäinen single tulevalta levyltä Ways of the Pack. Levyn avausraita tulittaa menemään heti ensi nuoteista kappaleen loppuun asti, jättämättä ketään kylmäksi. Kappale alkaa Karhusen ja Okhotnikovin melodiaharmonioilla sekä Israelsin tuplabasareilla ja Reusin murisevilla bassoraidoilla. Hound of War avaa levyn vauhdikkaasti herättämällä kuuntelijat ja vie heidät aggressiiviseen, nopeaan ja mahtipontiseen Wolftopian maailmaan. 

Hound of War on bändin ns. “gööttebori”-kappale, sillä sen riffeissä kuuluu inspiraatio länsinaapurin Göteborg death metal -skenestä. Kappale saattaa olla bändin suoraviivaisin. Se tuo täydellisesti esille Wolftopian pääpiirteet, ollen nopeaa, melodista ja sankkatunnelmaista death metallia. Nämä piirteet kuuluvat kitaroissa läpi kappaleen, aina harmonioista keskiosan synkistelyyn ja raskaaseen bassoon, sekä kaiken kruunaavaan Karhusen taidokkaaseen kitarasooloon.

Kappaleen aggressiivisuudesta ja synkistelystä huolimatta sen lyriikat kertovat susikoira Huanista. Huan on osa J.R.R. Tolkienin kirjoittamaa rakkaustarinaa, joka kertoo Berenista ja Lúthienista. Tarina ei kuitenkaan kerro vain rakkaudesta, vaan myös kohtalosta, joka on ennalta määrätty ja väistämätön. Tämä pyritään tuomaan esille kappaleessa, sen tunteikkaassa kertosäkeessä ja kitarasoolossa, sekä lopun intro-osiossa, jotka välittävät sen kamppailun, jota kukin käy omaa kohtaloaan ja sen hyväksymistä vastaan.

Ennakkotilaa Ways of the Pack CD: https://bit.ly/2WGoRjs