OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Tallinnan Fotografiska aloittaa syyskauden Nick Brandtin töillä

Pari vuotta sitten Tallinnan Telliskiveen avattu Fotografiska on nopeasti saavuttanut suosiota kävijöiden keskuudessa. Ruotsalaisesta formaatista kansainväliseksi ketjuksi laajentunut Fotografiska perustuu useasti vaihtuviin valokuvanäyttelyihin, joiden ansiosta vierailu muutamankin kerran vuodessa ei ole pettymys.

Syyskauden aloittaa Yhdysvalloissa asuvan brittiläisen Nick Brandtin voimakas näyttely nimeltä “This Empty World. Inherit the Dust”. Kyseisen näyttelyn teemana on kuvat Itä-Afrikan luonnosta ja siitä, miten se vähitellen tuhoutuu ihmisten toimesta. Taiteilija haluaa saada ihmiset näkemään, mikä maapallomme tilanne on. – Jokainen meistä voi pienin tai isoin teoin luoda inhimillisempää ja kestävämpää tietä tälle planeetalle. Pystymme yhä pelastamaan ekosysteemejä ja lukemattomia elämiä, Brandt toteaa.

Tallinnassa ollaan innoissaan uudesta näyttelystä. – Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Nick Brandtin näyttelyn meille. Samalla se on ensimmäinen Fotografiskan kansainvälisessä verkostossa, sanoo näyttelyn johtaja Maarja Loorents. – Brandtia ja Fotografiskaa yhdistävät luonnosta välittäminen, vastuullisuus ja kestävä kehitys sekä halu luoda tietoisempaa näkemystä mitä maalimassa tapahtuu, hän lisää.

Brandt on yksi Big Life Foundationin perustajista. Organisaatio suojelee miltei 1,6 miljoonaa hehtaaria ekosysteemejä sekä villejä alueita Itä-Afrikassa. Brandt on tunnettu 1990-luvun alussa ohjaamistaan musiikkivideoista, joihin kuuluvat mm. Michael Jacksonin “Earth Song” sekä Whitney Houstonin “I will always love you”. Vuonna 2001 Brandt turhautui, ettei pystynyt tallentamaan tunteitaan ja rakkauttaan eläimiin filmille, niinpä hän siirtyi valokuvaamiseen.

Nick Brandtin “This Empty World. Inherit the Dust” -näyttely on nähtävissä Tallinnassa helmikuun 20. päivään (2022) asti. Lisätiedot: Fotografiska