OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Koronapandemia siirsi työpaikkaharrastamisen verkkoon

Koronapandemian myötä myös ihmisten harrastus- ja liikuntatottumukset menivät uusiksi. Erilaisten kokoontumisrajoitusten seurauksena työmatka- ja ryhmäliikunta jäi vähemmälle, mutta samaan aikaan moni innostui erilaisista ulkoliikuntamahdollisuuksista ja etäyhteyksien kautta toteutetuista harrastuksista ja tapahtumista. Sama ilmiö on näkynyt myös Kiillon työpaikkaharrastamisessa.

Harrastuksien uudet muodot

Suomen aktiivisimpana työpaikkana kahteen otteeseen palkitussa yrityksessä, Kiillossa, moni suosittu harrastus joutui koronarajoitusten vuoksi tauolle, joten muuttuneessa tilanteessa piti keksiä uudenlaisia tapoja harrastaa.

– Jouduimme tässäkin asiassa uudenlaisen tilanteen eteen. Meidän piti kehittää tilalle koronaturvallisia liikunta- ja harrastusmahdollisuuksia. Toisaalta samalla meille avautui mahdollisuus kokeilla keinoja, joiden avulla harrastuksiin osallistuminen ei ollut enää paikkasidonnaista, Kiillon työpaikkaliikunnan käytännön toteutuksista vastaava Executive Assistant Tiina Niemi kertoo.

Kiillon kuoro jatkoi harjoituksiaan etäversiona, samoin jooga siirtyi verkkoon. Kokoontumiset toteutettiin videoyhteyksien avulla, ja samalla saatiin kutsuttua harrastuksiin mukaan entistä suurempi joukko kiiltolaisia.

– Muuttunut tilanne mahdollisti sen, että pystyimme tarjoamaan etäyhteyksiä hyödyntäen harrastusmahdollisuuksia kaikille kiiltolaisille paikasta riippumatta, Niemi toteaa.

Myös RDI Manager Virve Töyrylä löysi tätä kautta tiensä kiiltolaisten etäjoogan pariin.

– Tämä oli minulle ihan uusi lajikokeilu. Oli ihana tutustua lajiin etänä oman olohuoneen rauhassa. Viikon ensimmäinen työpäivä oli mukava päättää kehonhuoltoon ja rentoutumiseen ennen illan menoja. Alkuun meillä oli teknisiä haasteita, mutta hienosti ohjaaja opasti myös sanallisesti, koska kaikkien liikkeiden aikana ruutua ei juuri pystynyt tiirailemaan.

Sovellus kannustaa etätyöläistä liikkeelle

Etätöissä taukojumppaaminen jää helposti vähäiseksi työporukan yhteisten taukojen puuttuessa. Puheelimeen ladattu kaukoliikuntasovellus voi kannustaa taukoliikunnan pariin muistuttamalla tauoista ja tarjoamalla laajan valikoiman kehoa ja mieltä virkistäviä liikkeitä.

– Olen ollut erittäin positiivisesti yllättynyt sovelluksen laajasta liikevalikoimasta ja etenkin muistutusominaisuudesta. Sovelluksen kautta olen löytänyt monia itselleni ihan uusia liikkeitä taukojumppahetkiin, kertoo Kiillon liikunta-aktivaattori Mirkka Marjanen omista kokemuksistaan.

Vaikka etäharrastukset eivät aina yllä live-kohtaamisen tasolle. Kiillossa kuorolaiset ovat syksyllä kokoontuneet jälleen laulamaan ulkotiloihin, riittävistä turvaväleistä huolehtien.

– Minut yllätti se, kuinka tärkeää on laulaa nimenomaan yhdessä: minun kohdallani juuri se on laulamisen voimaannuttavin osuus, kuvailee RDI Assistant Päivi Jokinen.

Lähde: Kiilto