OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Hip hopin supertrio The Fugees tekee paluun – luvassa maailmankiertue

Hip hopin supertrio The Fugees tekee paluun 15 vuoden tauon jälkeen juhlistaakseen The Score -menestysalbumin juhlavuotta. Yhtye tekee kahteentoista kaupunkiin ympäri maailman ulottuvan kiertueen ja ensimmäinen konsertti järjestetään New Yorkissa tänään 22. syyskuuta. Konsertti taltioidaan ja esitetään 25. syyskuuta osana vuorokauden kestävää maailmanlaajuista Global Citizen Live -tapahtumaa, jonka tarkoituksena on vedota maailman johtajia puolustamaan planeettaa ja taistelemaan köyhyyttä vastaan. Yhteistyö Global Citizenin kanssa jatkuu hyväntekeväisyyshankkeiden parissa The Fugeesin kiertueen ajan.

”Fugeesin historia on merkittävä, mutta kompleksinen. Päätin kunnioittaa tätä tiettyä projektia, sen juhlavuotta sekä faneja luomalla tämän rauhaisan jalustan, jolla voimme tulla yhteen, esittää rakastamaamme musiikkia ja näyttää sovinnon esimerkkiä muulle maailmalle”, Lauryn Hill kommentoi.

Haitilaistaustaiset serkukset Wyclef Jean ja Prakazrel “Pras” Michel sekä newjerseyläinen Lauryn Hill loivat 1990-luvun alussa itselleen profiilin jonkinlaisena Amerikan takapihalta tulleiden siirtolaisten äänenä, mistä nimi Fugees, “pakolaiset”, juontuu. Yhtyeen albumeja on myyty maailmanlaajuisesti yli 22 miljoonaa kappaletta ja yksistään The Score -albumia on myyty maailmanlaajuisesti yli 18 miljoonaa kappaletta nousten ilmestyessään kaikkien aikojen myydyimmäksi hip hop -albumiksi.

Alkujaan 1992 perustettu yhtye erkani ensimmäisen kerran vuonna 1997, tehden myöhemmin vuosina 2004-2006 ensimmäisen comebackinsa, jolloin yhtye konsertoi myös Suomessa Hartwall-areenalla joulukuussa 2005. Yhtyeen hajottua ensimmäisen kerran Lauryn Hill, Wyclef Jean ja ja Pras menestyivät tahoillaan upeasti. Lauryn Hill voitti debyyttisoolollaan The Miseducation Of Lauryn Hill viisi Grammya ja Pras Michelin kappaleesta Ghetto Superstar tuli niin ikään hitti. Mitään välirikkoa ei yhtyeen jäsenten välillä ole ollut.