OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Asunmaa mukana mestaruustaistelussa Kokkolan SM-finaalikilpailussa

Teemu Asunmaa on SM1-luokan kolmantena ja vahvasti mukana mestaruustaistelussa kauden viimeiseen SM-ralliin lähdettäessä. Kokkolan maisemissa ajettavasta kaksipäiväisestä SM KokUA 60-V Juhlarallista on jaossa 1,5- kertaiset SM-sarjapisteet. Kolminkertainen SM1-luokan mestari Asunmaa keskittyy myös lokakuun alussa ajettavaan Suomen MM-ralliin. 

Asunmaa, 34, kartanlukijansa Marko Salmisen42, kanssa, lähtevät puolustamaan SM1-luokan mestaruutta Kokkolassa 25.-26.9. ajettavaan SM KokUA 60-V Juhlaralliin. Kolminkertainen SM1-luokan mestari Asunmaa on pisteissä kolmantena kauden viimeiseen kilpailuun lähdettäessä. Kokkolasta on jaossa 1,5-kertaiset SM-pisteet. SM-kauden päätökseen Asunmaa ei ota paineta. 

– Onhan kauden päätöskisassa aina vähän erilaiset fiilikset kuin muissa SM-ralleissa, mutta ei se kisaa kummempi kuitenkaan ole. Ei oteta liikaa paineita ja mennään hyvällä fiiliksellä. Suurin piirtein tiedetään aikaisempien kokemuksien perusteella mitä pitää tällaisessa tilanteessa tehdä jos meinataan mestaruus ottaa, Asunmaa toteaa.

Kaksipäiväisen kilpailun ohjelmaan kuuluu kymmenen erikoiskoetta ja 128,3 erikoiskoekilometriä. Kilpailun avauspäivänä lauantaina kaksi viimeistä erikoiskoetta ajetaan iltahämärässä sekä varsinkin viimeisen erikoiskokeen kohdalla yön pimeydessä. Asunmaalle lisävaloilla ajaminen on tuttua.

– Se tuo aina oman juttunsa kun lisävaloilla mennään. Syksyisin kun on tummaa niin lisävaloit eivät valaise niin hyvin, mutta on siitäkin kokemusta kun joka syksy ollaan lisävaloilla ajettu, Asunmaa sanoo.

Alkuviikolla testannut Asunmaa osallistuu myös 1.-3.10. ajettavaan rallin MM-sarjan osakilpailuun WRC Secto Automotive Rally Finlandiin. Samoilla säädöillä ei kilpailuissa ajeta, vaan olosuhteet vaativat auton mukauttamista. 

– Ollaan ajettu testiä sekä Kokkolaa että Jyväskylää varten. Kokkolaa varten ajettiin hienosäätöä ja Jyväskylää varten säädetään autoa erilaiseksi, avian eri kisat kuitenkin kyseessä. Toisaalta on myös hyvä Jyväskylää ajatellen ajaa täällä näin lyhyen ajan sisällä, kisavauhtisien pätkien ajaminen helpottaa aina kisatatsin ylläpitämistä. 

SM KokUA 60-V Juhlaralli ajetaan 25.-26.9. Kokkolassa. Kaksipäiväinen kilpailu sisältää 10 erikoiskoetta ja 128,27 erikoiskoekilometriä. Kilpailusta on jaossa 1,5-kertaiset SM-sarjapisteet. Kilpailu alkaa lauantaina kello 15:45 Kokkolan Kauppatorilta ja ensimmäinen erikoiskoe alkaa kello 16:23. Kilpailu päättyy sunnuntaina kello 13:45 Kokkolan Kauppatorille. SM KokUa 60-V Juhlarallia voi seurata RalliSM:n verkkosivuilta sekä YouTube-livelähetyksen kautta.  

Lähde: Asunmaa Racing -tiedotus