OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Mikko Heikkilä ja kartanlukija Topi Luhtinen SM KokUa 60-V Juhlarallissa lauantaina. Kuva: Hannu Rainamo/Hannuphoto

Mikko Heikkilästä SM1-luokan hopeamitalisti

Mikko Heikkilä on ajanut neljänneksi Kokkolan ympäristössä ajetussa SM KokUA 60-V Juhlarallissa. Pisteistä ajaneista kolmas sijoitus tarkoittaa SM-hopeamitalia. Katseet on jo käännetty ensi viikon Jyväskylän MM-ralliin. 

Mikko Heikkilä29, kartanlukijansa Topi Luhtisen, 26, kanssa, ovat sijoittuneet yleiskilpailussa neljänneksi SM-rallikauden viimeisessä osakilpailussa Kokkolassa. Eroa Heikkilällä jäi kärkeen vain 11,4 sekuntia. Tulos on pisteistä ajaneista kolmanneksi nopein, sillä venäläiskuljettaja Nikolay Gryazinin ei ajanut SM-sarjapisteistä. Sijoitus riitti hopeamitaliin SM1-luokassa sekä kartanlukija Luhtisen SM1-luokan kultamitaliin.

SM-kauden päättävä osakilpailu alkoi lauantaina kuudella erikoiskokeella ja 53,75 erikoiskoekilometrillä. Heikkilä avasi kilpailun neljänneksi nopeimmalla ajalla ensimmäiselle ja kolmannelle erikoiskokeelle sekä pohja-ajalla erikoiskokeelle numero kaksi. Huoltoon tultaessa Heikkilä oli yleiskilpailussa neljäntenä vain 4,6 sekuntia kärjestä. 

– Meni vähän vaihtelevasti. Ensimmäinen erikoiskoe meni suunnitelmien mukaisesti hieman olosuhteita tarkastellen, kakkosella tultiin hyvää kyytiä ja ajettiin jaetut pohjat. Kolmosella takkusi vähän, rytmi oli hukassa alun pikkutiellä. Laitetaan lisävalot kiinni, otetaan kuppi kahvia ja koitetaan parantaa seuraavalle lenkille, Heikkilä sanoo.

Lauantai-illan toisella lenkillä ajettiin kolme erikoiskoetta, joista ensimmäinen iltahämärässä ja päivän kaksi viimeistä syysyön pimeydessä. Heikkilä ajoi kuudenneksi ja seitsemänneksi nopeimmat ajat erikoiskokeille neljä ja viisi. Päivän päätöserikoiskokeella Heikkilä oli kolmas, ja yötauolle mentäessä ero kärkeen oli kahdeksan sekuntia.

– Tämä päivä oli pieni pettymys, ei oltu siellä missä halusin. Ei mitään isoa draamaa, mutta pieniä virheitä ja tässä seurassa niihin ei ole varaa. Varsinkin viimeinen pätkä oli todella liukas. Täytyy huomenna tarkentaa, ero on kuitenkin ajettavissa kiinni eikä vielä olla hävitty mitään, Heikkiä kommentoi.                                                              

Hän avasi sunnuntain vauhdikkaasti ajamalla pohja-ajan avauserikoiskokeelle samalla puolittaen eron kärkeen. Erikoiskokeilla kahdeksan ja yhdeksän nurmijärveläinen oli neljänneksi nopein. 

– Ensimmäinen tuli kuten halusinkin, mutta pienemmät ja teknisemmät tiet eivät ota osuakseen tässä rallissa. On todella liukasta ja mennään hieman liian poikittain. Ajetaan viimeinen vielä läpi hyvällä rytmillä. 

Rallin ja samalla SM-kauden päättäneellä erikoiskokeella Heikkilä oli viidenneksi nopein ja kilpailussa neljäs. Eroa kärkeen jäi lopulta 11,4 sekuntia.

– Pari pätkää tuli ihan hyvin, mutta muutoin tämä ralli ei mennyt kuten halusin. Tiukka kisa oli ja Emilille (Lindholm) suuri hatunnosto ja onnittelut.

Heikkilän toinen täysi kausi SM1-luokassa toi kaksi voittoa sekä SM-hopeamitalin. Heikkilän kartanlukija Topi Luhtinen kuitenkin voitti kartanlukijoiden SM1-luokan Suomen mestaruuden. Menestyksekäs kausi ei olisi onnistunut ilman taustalla toimivaa laajaa tukijoukkoa. 

– Hieno kausi ja pari todella hienoa kisaa, jotka voitettiin. Mahtava juttu, että ollaan päästy ajamaan paljon tällä kaudella. Iso kiitos yhteistyökumppaneille ja tiimille, Heikkilä kiittelee.

Heikkilän kausi jatkuu vielä kahdella MM-osakilpailulla. Mielessä on jo seuraavana viikonloppuna ajettava WRC Secto Automotive Rally Finland sekä Espanjan MM-ralli lokakuun puolivälissä. Kyseessä on Heikkilän ensimmäinen täysi asfalttiralli. 

– Keskitytään ensin Jyväskylään ja ajetaan mahdollisimman hyvä tulos. Espanja on todella hieno mahdollisuus ja odotan innolla ajamista asfaltilla. Olen pitkään jo ajatellut, että olisi hienoa päästä kokeilemaan päällysteellä ajamista ja nyt se toteutuu. Odotan innolla kumpaakin MM-rallia.    

WRC Secto Automotive Finland ajetaan Jyväskylässä 1.-3.10. 

Lähde: Mikko Heikkilä Racing -tiedotus