OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Ruoat, jotka auttavat hampaita pysymään valkoisina

Terve suu on paljon muutakin kuin valkoinen hymy. Hyvä suuhygienia on kaiken A ja O, mutta myös ruokavaliolla voi vaikuttaa hampaiden kuntoon. Kuten me kaikki jo varmasti tiedämmekin, kahvi ja punaviini värjäävät hampaita, mutta on myös ruokia, jotka tekevät hampaista valkoisemmat. Jos siis unelmoit kauniista hymystä, ei kemiallinen hampaidenvalkaisu välttämättä ole ainoa ratkaisu.

Poosh listasi ruoka-aineet, jotka valkaisevat hampaita luonnollisesti. Älä kuitenkaan lyö laimin päivittäistä hampaiden hoitoa. Hampaiden harjaaminen ja hammaslangan käyttö auttavat pitämään koko suun terveenä.

Ananas

Ananas on ihanan raikas herkku, joka sisältää entsyymiä nimeltä bromelaiini. Bromelaiini auttaa hajottamaan hampaan pinnalle kertynyttä plakkia ja auttaa näin pitämään hampaat kauniin valkoisina.

Mansikat

Omenahappoa on tietenkin omenoissa, mutta myös mansikat sisältävät happoa, joka poistaa värjäymiä hampaista. Mansikoita syödessä on kuitenkin syytä muistaa, että ne sisältävät myös sokeria, joten suun hoitoa ei pidä rakentaa pelkkien marjojen varaan.

Pähkinät ja siemenet

Pähkinät ja siemenet sisältävät kalsiumia, joka vahvistaa hampaita. Lisäksi niiden hankaava koostumus auttaa poistamaan plakkia.

Parsakaali

Parsakaali on kaikin tavoin terveellinen ruoka. Suuhygienian kannalta parsakaalin nauttiminen on hyväksi siksi, että se sisältää paljon rautaa, joka auttaa torjumaan haitallisia bakteereja suussa. Lisäksi raakana nautitut vihannekset auttavat vahvistamaan ja puhdistamaan hampaita. 

Selleri

Selleri auttaa ennaltaehkäisemään plakin kertymistä hampaisiin. Koostumukseltaan rapsakan sellerin rouskuttaminen myös lisää syljen tuotantoa ja sylki puolestaan auttaa suojaamaan hampaiden kiillettä.

Lähde: Poosh