OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Alessandro Rampazzo

Koronavuonna syntynyt House of Eli pääsi vihdoin yleisöjen eteen: “Se on se tärkein syy, miksi me tätä musiikkia tehdään”

Yksi mielenkiintoisimmista korona-ajan tulokkaista suomalaiselle musiikkikentälle on House of Eli. Kulttuuri- ja viihdealan ahdinkoon syntynyt yhtye ei ole vielä juurikaan päässyt keikkailemaan, mutta musiikkia yhtye on ehtinyt tekemään sitäkin enemmän. Valmiita kappaleita on ehtinyt siunaantua jo yli 20 ja ensimmäinen albumi on parhaillaan työn alla. Silti moni ei ole vielä kuullut House of Elista.

Nuoresta yhtyeestä löytyy kovia pitkän linjan ammattilaisia. Sen jäseniin lukeutuvat muun muassa Technicolour-yhtyeestä tuttu kitaristi TuomasGaryKeskinen ja X Factorin voittajana koko kansan tietoisuuteen noussut laulaja, Elias Hyle. Heidän kanssaan hynttyyt yhteen ovat lyöneet rumpali Jarkko Rantala ja kitaristi Rasmus Rosendahl

– Minulla ja Eliaksella on pitkä yhteinen historia eri musiikkiprojekteista. Ollaan tehty muun muassa cover-keikkoja yhdessä jo vuosia, joten oli helppo löytää yhteinen fiilis omaan musiikkiin, Keskinen kertoo OHO TV:lle.

House of Eli yhdistelee musiikissaan eri tyylilajeja.

– Jos sitä pitäisi jollain tapaa kategorisoida, niin rockin ja soulin välimaastossa liikutaan. Siihen vielä vähän kasarimaustetta ja elokuvamaisuutta, Keskinen kuvailee.

Elokuvamaisuuttapa hyvinkin. House of Eli ei ole viettänyt korona-aikaa tyhjänpanttina, vaan yhtye nähdään vuonna 2022 ensi-iltansa saavassa kansainvälisessä elokuvassa, The Creeps. Paitsi että yhtyeen musiikkia kuullaan elokuvassa, jäsenet nähdään itsekin valkokankaalla.

On selvää, että yhtyeen tavoitteissa on kansainvälinen menestys.

– Tietysti, kun meidän esityskieli on englanti, niin ulkomaat on se tähtäin, Keskinen myöntää.

Jotain positiivista pandemiasta

House of Eli perustettiin vuonna 2020, osapuilleen samaan aikaan, kun korona alkoi myllätä maailmalla. Yhtye ei ehtinyt keikkalavoille, vaan se on joutunut puuhastelemaan “piilossa”, kuten Keskinen asian muotoilee.

– Onhan se ollut vaikea tilanne koko musiikkialalle. Me yritettiin kuitenkin nähdä se meille mahdollisuutena keskittyä biisien tekemiseen, sovittamiseen ja äänittämiseen. Olemme saaneet harkita kaikkea kokonaisvaltaisesti ennen keikoille lähtemistä. Yleensä vaikeatkin tilanteet voi kääntää hyväksi, jos vaan on uskoa ja halua nähdä asiat positiivisessa valossa, Keskinen pohtii.

Keikkailua odotellessa yhtye on viihtynyt studiossa ja pitänyt yhteisiä “biisintekoleirejä” mökillä. Hiljattain pitkä odotus tuli kuitenkin päätökseen, kun House of Eli sai nousta lavalle Tallinnassa 14. syyskuuta järjestetyssä tapahtumassa, johon osallistui paljon suomalaisia. Keskisen mukaan bändin jäsenistä tuntui hyvältä päästä vihdoin liveyleisön eteen.

– Se on se tärkein syy, miksi me tätä musiikkia tehdään. Ei me haluta tehdä biisejä pelkästään Spotifyhin, vaan me halutaan luoda ihmisille fiiliksiä lavalla. Keikkailu on tietyllä tavalla elämäntapa ja sitä me rakastetaan tehdä.

Onneksi pandemiarajoituksia puretaan nyt hyvää vauhtia ja yhtye pääsee kohta esiintymään myös Suomen puolella.

– Tulossa on Suomessakin muutama aika iso keikka talvella. Muuten tavoitteissa on yksinkertaisesti tehdä lisää hyvää musaa, hyvällä porukalla ja niin sanotusti hengittää tätä elämää musiikin kautta, Keskinen päättää.