OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Kolme yllättävää tapaa lievittää krapulaa

Rajoituksia puretaan vihdoin ja moni odottaakin jo malttamattomana juhlimaan pääsemistä. Asut on jo valittu ja pöytävarauksetkin tehty hyvissä ajoin. Luvassa on unohtumaton ilta. Valitettavasti rankat juhlat tuovat usein mukanaan myös ikävän seuralaisen, rankan krapulan.

Krapulaa ei voi parantaa, vaan ennaltaehkäisy on avainasemassa krapulan torjunnassa. Esimerkiksi nesteytyksestä huolehtiminen jo alkoholin nauttimisen aikana on tärkeää. Olemme kaikki varmasti jo kuulleetkin, että jokaista alkoholiannosta kohden tulisi juoda lasillinen vettä. Poosh listasi kolme erikoisempaa konstia, joita et ole välttämättä kokeillut, mutta jotka voivat auttaa lievittämään krapulan oireita.

Muista elektrolyytit

Säännöllisesti bilettävät ehkä jo tietäväkin, että urheilujuomat saattavat auttaa krapulaan pelkkää vettä paremmin. Tämä johtuu siitä, että urheilujuoman sisältämät elektrolyytit auttavat palauttamaan elimistön tasapainoon.

Poosh kehottaa aloittamaan urheilujuomien nauttimisen jo hyvissä ajoin. Nauti yksi juoma juhlia edeltävänä aamuna ja toinen juhlien jälkeisenä aamuna. Näin kehon elektrolyyttitasapaino ei toivottavasti pääse heittelehtimään yhtä rajusti.

Kokeile klorofylliä

Klorofylli, eli lehtivihreä, puhdistaa elimistöä tehokkaasti. Viherjuomat ovat muutenkin terveellinen tapa aloittaa aamu, mutta juhlien jälkeisenä päivänä ne ovat erityisen oiva valinta, koska ne tukevat maksan toimintaa ja auttavat elimistöä puhdistumaan alkoholista ja muista myrkyistä.

Nauti punajuurimehua

Punajuuri on täynnä terveydelle hyödyllisiä ravinteita. Punajuuri myös auttaa tasapainottamaan kehon happamuutta alkoholin nauttimisen jälkeen. Lisäksi punajuurten sisältämä typpioksidi auttaa parantamaan verenkiertoa ja parantaa kudosten hapen saantia.

Poosh kirjoittaa, että punajuurimehun juominen saattaa myös auttaa suojaamaan maksasoluja, joten sitä kannattaa nauttia jo ennen alkoholia, eikä vasta krapulapäivänä.

Lähde: Poosh