OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Fender julkaisi uuden kitaramallin Nirvanan vuotisjuhlan kunniaksi – perustuu Kurt Cobainin piirroksiin

Fender on julkaissut Kurt Cobainin suosiman Jag-Stang -kitaran erikoisversion Nirvanan ikonisen Nevermind -albumin äskettäisen 30-vuotisjuhlan kunniaksi.

Kitara perustuu Cobainin omaan mukautettuun malliin, joka yhdisti kitaristin suosikkielementit hänen Fender Jaguar– ja Mustang -kitaroistaan. Tänään julkaistu Jag-Stang perustuu laulajan omiin mallinnoksiin ja piirustuksiin, jotka löytyivät hänen henkilökohtaisista muistiinpanoistaan. Cobain soitti Jag-Stangia useita kertoja In Utero -kiertueella ennen kuolemaansa huhtikuussa 1994 ja kertoi sen olevan hänen ihanne kitaransa.

“Siitä lähtien, kun aloitin soittamisen, olen aina pitänyt tietyistä kitaroista, mutta en ole koskaan löytänyt täydellistä yhdistelmää.”, Cobain kertoi Fender Frontlinen haastattelussa 1994. “Jag-Stang on lähin asia, jonka tiedän.”

Fender Kurt Cobain Jag-Stangiksi nimetty kitara on saatavilla sekä vasen- että oikeakätisenä, sekä Fiesta Red– ja Sonic Blue -väreissä. Kitarassa on leppärunko, 7,25 tuuman ruusupuinen otelauta ja vintage-tyylinen yksikelainen ja mukautettu humbuckerin -mikrofoni.

“Kun katsoimme luonnoksia, joita Kurt Cobain oli laatinut unelmakitaralleen, olimme vaikuttuneita hänen suunnittelunsa monimutkaisuudesta”, Fender Productsin johtaja Justin Norvell sanoi lehdistötiedotteessaan.

”Kunnioitamme alkuperäistä mallia – kaikki uusien Jag-Stangien tekniset ominaisuudet on kopioitu tarkalleen. Suunnitelmille ei tehty mitään uutta, halusimme todella pitää sen linjassa Kurtin vision kanssa. Pitkän suhteemme kautta Kurt Cobain -kuolinpesään tiesimme aina, että haluamme tuoda hänen visionsa eloon. On ollut valtava kunnia auttaa toteuttamaan hänen ideansa ja elvyttämään tämä malli. ”

Lisätietoja Kurt Cobain Jag-Stang -kitarasta löydät täältä.