OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Alase vaihtaa sanoituskielensä suomesta englantiin uudella singlellään Unburden

Tunnelmametalli-yhtye Alase vaihtaa sanoituskielensä suomesta englantiin uudella singlellään Unburden. Kappaleen musiikkivideon on jälleen kerran kuvannut Kaira Films ja sen tarina on jatkoa bändin edelliselle musiikkivideolle.

Unburden edustaa modernia progressiivista metallia yhdistettynä melodiseen tunnelmalliseen metalliin. Unburdenissa voi kuulla vaikutteita bändeiltä kuten Tesseract, Alcest ja VOLA. Rakenteellisesti kappale kehittyy suoraviivaisemmista menevistä osista progressiivisiin raskaisiin ja teknisiin osioihin. Kappaleen puhtaista lauluista vastaa Juha Tretjakov, ja lyriikoissa pohditaan, mitä tälle maailmalle on tapahtumassa.

Katso Unburden musiikkivideo:

Kitaristi Janne Lunnas kertoo sanoituskielen vaihdoksesta:

“Unburden on Alasen toinen englanniksi sanoitettu kappale. Meille on tärkeää, että kuuntelija pystyy ymmärtämään, mitä haluamme sanoa. Olemme tarjonneet neljälle edelliselle kappaleelle englanninkieliset käännökset sanoituksista, joten se oli jo ikäänkuin askel kohti tätä muutosta. On ollut virkistävää työskennellä eri kielellä kuin aiemmin. Sanoitukset ovat aina olleet tärkeä osa Alasea.”

Alase työstää parhaillaan toista albumiaan, jonka nimi tulee olemaan A Matter Of Time.