OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Viekö syksyn pimeys sinusta mehut? Pienet hyvinvointiteot aamuisin auttavat säilyttämään energisyyden ja positiivisen mielen

Hyvä aamurutiini asettaa päivän oikeille raiteille. Terveellinen aamiainen ja piristävä kahvikupponen ovat suurimmalle osalle meistä jo joka-aamuisia itsestäänselvyyksiä, mutta päivien lyhetessä moni kaipaa lisäapuja arjen pyöritykseen. Syksyllä omaan hyvinvointiin panostaminen onkin erityisen tärkeää.

Onneksi jo hyvin pienet teot voivat auttaa sinua säilyttämään energisyyden ja positiivisen mielen silloin, kun syksyn pimeys painaa päälle. Poosh listasi neljä selfcare-tekoa, jotka jokaisen kannattaa ottaa osaksi päivittäistä aamurutiinia. Vaikka aamut ovat usein päivän kiireisintä aikaa, pieni hetki omalle hyvinvoinnille lataa akkujasi ja antaa sinulle voimaa edessä olevaan päivään.

Kiitä

Pimeä, kolea sää vie mehut kenestä tahansa. Silloin, kun olemme väsyneitä, negatiivisuus ottaa helposti vallan. Kiitollisuuden harjoittaminen on tapa, joka auttaa huomaamaan myönteiset asiat myös arjen keskellä.

Kiitollisuuspäiväkirja on kätevä työkalu positiivisuuden harjoittamiseen. Mikä parasta, se vaatii vain muutaman minuutin päivässä. Kirjoita kirjaan asiat, joista olet juuri nyt kiitollinen. Ne saavat olla hyvin pieniäkin ilon aiheita.

Puhdista suu

Suun hyvinvointi vaikuttaa terveyteen kokonaisvaltaisesti. Terve suu suojaa sydäntä ja vahvistaa vastustuskykyä, joten älä aliarvioi hyvän suuhygienian tärkeyttä. Hampaiden harjaaminen varmasti jo kuuluukin jokaisen aamurutiiniin, mutta suunhoitoon kuuluu paljon muutakin. Hammasvälien päivittäiseen puhdistamiseen tarvitaan avuksi hammaslankaa tai hammastikkua, mutta yllättävän moni skippaa tämän tärkeän askeleen. Se ei vaadi montaa lisäminuuttia ja maksaa itsensä takaisin moninverroin.

Fanaattisimmat wellness-intoilijat varaavat aamuunsa aikaa myös oil pullingiin, eli öljypurskutteluun. Somesta tutun ilmiön kerrotaan parantavan suun terveyttä vähentämällä haitallisten bakteerien määrää. Sen sanotaan myös auttavan pahanhajuiseen hengitykseen.

Puhdista keho

Suolistosta kuulee puhuttavan myös toisina aivoina. Tämä johtuu siitä, että suoliston mikrobiston hyvinvointi vaikuttaa suoraan aivoihin ja sitä kautta myös mielialaamme. Esimerkiksi onnellisuushormoniksikin kutsutusta serotoniinista valtaosa syntyy suolistossa. Siksi onkin elintärkeää, että suolisto voi hyvin.

Detox-kuurien tarpeellisuudesta ollaan montaa mieltä, sillä yleensä keho poistaa kuona-aineita varsin tehokkaasti itse. Jos mieli tuntuu kuitenkin olevan jatkuvasti maassa ja energiat kateissa, kannattaa detoxille antaa mahdollisuus. Detox-kuurin ei tarvitse tarkoittaa terveyskaupoista ostettavia, kalliita pirtelöitä. Poosh suosittelee aamun aloittamista lämpimällä sitruunavedellä. Se antaa virtaa aamuun ja parantaa ruoansulatuksen toimintaa. Sitruuna sisältää myös paljon vastustuskykyä parantavaa C-vitamiinia ja kaliumia.

Laita imunesteet liikkeelle

Imusuoniston tehtävä on puhdistaa elimistöstä kuona-aineita ja vahvistaa immuunivastetta. Kehoon kerääntyneet kuona-aineet voivat aiheuttaa monenlaisia ongelmia, kuten turvotusta, ruoansulatusvaivoja ja iho-oireita. Onneksi lymfakiertoa voi aktivoida helposti liikunnan avulla. Aamu onkin erinomaista aikaa kuntoilulle. Vaikka et ehtisi salille ennen töitä, pikainen venyttely- tai joogatuokio vilkastuttavat verenkiertoa ja laittavat imunesteet liikkeelle.

Lähde: Poosh