OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Monimuotoisuus loisti poissaolollaan Pariisin muotiviikolla

Myös muotimaailmalta vaaditaan nyt entistä enemmän monimuotoisuutta. Yleisö on lopen kyllästynyt kapeaakin kapeampiin kauneusihanteisiin, jotka eivät heijasta todellisuutta. Muutoksen tuulet ovat puhaltaneet muotiteollisuudessa, kun yhä useampi brändi on havahtunut huomaamaan, ettei kauneus liity kokoon tai ihonväriin. Äskettäin päättynyt Pariisin muotiviikko kuitenkin osoitti, että tehtävää on vielä paljon.

Suuressa muotitapahtumassa nähtiin megaluokan julkkiksia Cardi B:stä Regina Kingiin ja Demi Mooreen. Kevään muoti oli tietenkin jälleen henkeäsalpaavaa. Muun muassa Diorin 60-lukua henkineet asut ja Blumarinen y2K-muoti lukeutuivat yleisön suosikkeihin. Yksi asia, joka kuitenkin loisti poissaolollaan, oli monimuotoisuus, huomauttaa Popsugar. Pluskoon malli Precious Lee käveli sekä Lanvininin että Balmainin catwalkeilla ja Devyn Garcia ja Paloma Elsesser ihastuttivat yleisöä Chloén muotinäytöksessä. Jälkimmäinen bongattiin myös pariisilaisen Copernin riveistä, mutta muuten kurvikkaampia malleja ei catwalkeilla juurikaan näkynyt. Suuret muotitalot Chanelista Louis Vuittoniin ja Pradasta ja Valentinoon näyttivät unohtaneen kokonaan yleisön toiveet monimuotoisuudessa. Jopa tilaisuudessa, jossa muistettiin edesmennyttä israelilaista suunnittelijaa, Alber Ebazia, ainoastaan yksi suunnittelija (Chloé) esitteli lavalla erilaisia vartalotyyppejä.

Plus-kokoiset mallit, kuten Ashley Graham ja Tricia Campbell, ovat jo pitkään vaatineet muotisuunnittelijoilta enemmän erinäköisiä vartaloita ja suurempia vaatekokoja. Keskustelu muodin monimuotoisuudesta on vellonut jo pitkään, mutta Pariisin muotiviikko on harmillinen osoitus siitä, että monet muotimaailman huiput ovat sivuuttaneet julkisen keskustelun. Sen sijaan New Yorkin muotiviikolla monimuotoisuus oli hieman paremmalla tolalla, sillä Popsugarin mukaan tapahtumassa nähtiin tänä vuonna aiempaa enemmän suurikokoisia malleja. Karu todellisuus on kuitenkin, että kurvikkaat mallit ovat edelleen marginaalinen vähemmistö muotimaailmassa, puhumattakaan siitä, miten eri etniset vähemmistöt, sukupuolivähemmistöt ja vammaiset ovat edustettuina vaateteollisuudessa.

On selvää, ettei muutos tapahdu yhdessä yössä, mutta erityisesti suurimpien muotitalojen asettamalla esimerkillä on kauaskantoisia seurauksia. Niiden soisikin olevan eturintamassa edistämässä monimuotoisuutta ja osallisuutta. Pariisin muotiviikko on tärkeä muistutus siitä, miten paljon työtä on vielä tehtävänä, ennen kuin erinäköiset ja -kokoiset ihmiset saavat kokea olevansa tasa-arvoisesti edustettuna muotimaailmassa.

Lähde: Popsugar