OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Ota kahvin hyödyistä kaikki irti myös ihonhoidossa

Moni meistä ei selviä aamusta ilman kahvikupposta. Se herättää mielen ja saa ajatuksen juoksemaan paremmin. Harva kuitenkaan muistaa, että kofeiinin energisoivista vaikutuksista voi olla hyötyä myös ihonhoidossa.

– Kofeiini tekee ihollesi saman, mitä se tekee sielullesi; herättelee sen, sertifioitu ihotautilääkäri Mona Gohara runoilee Allure-lehdessä.

Kahvilla on tunnetusti voimakkaita antioksidanttisia vaikutuksia. Kuten muutkin antioksidanttiset ainesosat, kosmetiikassa käytettynä kofeiini auttaa suojaamaan ihoa ulkoisilta haittatekijöiltä, vaikuttaen pitkällä aikavälillä positiivisesti ihon kuntoon.

– Se voi todella suojata ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta, BeautyStat-brändin perustaja Ron Robinson vahvistaa.

Kahvilla on myös antimikrobisia ominaisuuksia, jotka auttavat hoitamaan mahdollisia tulehduksia iholla.

– Lisäksi se tehostaa muiden vaikuttavien aineiden toimintaa, kosmetiikkaan erikoistunut kemisti Ginger King ylistää lehdessä.

Ennen kaikkea kahvi on vasokonstriktori, eli sillä on verisuonia supistava vaikutus, joten se auttaa vilkastuttamaan ihon mikroverenkiertoa. Tuloksena on nuorekkaasti hehkuva ja napakka iho. Kofeiini onkin erityisen suosittu ainesosa kiinteyttävissä vartalonhoitotuotteissa ja selluliittituotteissa. Vaikka pinnallinen hoito ei asiantuntijoiden mukaan voi täysin korjata ihon alla piileviä vaivoja, voi kofeiinia sisältävä tuote napakoittaa ihoa väilaikaisesti ja tehdä selluliitista vähemmän näkyvän. Kotitekoinen kahvikuorinta onkin helppo ja edullinen tapa hoitaa vartalon ihoa. Kuorinta silottaa ihoa ja vilkastunut verenkierto tekee ihosta terveemmän näköisen.

Myös väsyneet silmät kirkastuvat kofeiinilla.

– Kofeiinia löytyy usein silmänympärysvoiteista, koska se auttaa rauhoittamaan ihoa ja laskemaan turvotusta, Robinson selittää.

Kofeiini supistaa silmänympärysten verisuonia ja poistaa nesteitä, vähentäen näin turvotusta tehokkaasti. Silmänympärysiholle ei kotikuorintoja toki kannata käyttää, vaan herkällä alueella kannattaa suosia sitä varta vasten suunniteltuja, kofeiinia sisältäviä tuotteita.

Sertifioitu ihotautilääkäri Shari Marchbien kuitenkin muistuttaa lehdessä, ettei ulkoisesti käytetyillä voiteilla saada suuria ihmeitä aikaan. Erittäin näkyvät silmäpussit ja syvät juonteet silmien ympärillä vaativat yleensä rankempia otteita.

– Tulokset ovat yleensä suhteellisen vaatimattomia. Usein ihmiset, jotka kärsivät esimerkiksi rypyistä, silmäpusseista tai tummista silmänalusista, joutuvat turvautumaan voimakkaampiin kosmeettisiin toimenpiteisiin, kuten botuliinitoksiiniin, täyteaineisiin ja jopa leikkauksiin, hän selittää.

Kotihoidossa kofeiini on kuitenkin erinomainen ilmeen piristäjä silloin, kun kasvot näyttävät väsyneiltä.

Lähde: Allure