OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Kotona Asuen Seniorihoiva

Jouluiloa yksinäisille senioreille tuova hyväntekeväisyyskampanja käynnistyy tänään

Tutkimusten mukaan joka kolmas seniori kokee yksinäisyyttä ja monille heistä joulu on vuoden yksinäisin juhla. Tänään käynnistyvässä, Kotona Asuen Seniorihoivan Ole joulupukkina seniorille -hyväntekeväisyyskampanjassa kuka tahansa voi ilahduttaa yksinäisiä ikäihmisiä joulukukalla ja tuoda jouluilon lisäksi tunteen arvostuksesta.

– Päivittäisessä työssämme osana seniorien arkea havaitsemme jatkuvasti, miten pienilläkin teoilla on suuri vaikutus. Toivommekin, että kampanja saa liikkeelle suuren joukon ihmisiä tekemään pienen mutta merkityksellisen teon, joka viestii välittämisestä ja arvostuksesta. Joulutähti voi olla yksinäisen seniorin joulun tähti, sanoo toimitusjohtaja Anna Lång Kotona Asuen Seniorihoivan tiedotteessa.

Ole joulupukkina seniorille -kampanja on käynnissä 15.11.–19.12.2021. Kukkalahjoja voi ostaa kampanjaan osallistuvista kukkaliikkeistä pääkaupunkiseudulla, Keski-Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä sekä Kotkan ja Oulun alueilla. Lisäksi kukkia voi ostaa verkkokaupasta. Kukkaliikkeessä asioidessa valitaan kortti, johon on kirjoitettu valmiiksi lahjan saajan etunimi ja ikä.

Lahjan antaja voi kirjoittaa oman joulutervehdyksensä vastaanottajalle. Kukan lahjoittajat ja vastaanottajat pysyvät toisilleen tuntemattomina.

– Ikäihmisten yksinäisyys on suuri haaste yksilöille, mutta myös terveydenhuoltojärjestelmälle ja koko yhteiskunnalle. Ole joulupukkina seniorille -kampanjalla haluamme muistuttaa siitä, että yksi tärkeimmistä senioreiden yksinäisyyttä ehkäisevistä tekijöistä on tunne merkityksellisyydestä ja arvostuksesta, Lång toteaa.

Kampanjaan osallistuvien kaupunkien kotihoidot ja vanhuspalvelut ovat valinneet kukkien saajiksi alueidensa ikäihmisiä, jotka erityisesti ilahtuvat muistamisesta joulunaikaan. Vuodesta 2010 lähtien järjestetty kampanja keräsi viime vuonna ennätykselliset 10 900 kukkalahjaa.

Lisätietoa Kotona Asuen Seniorihoivan Ole joulupukkina seniorille -kampanjasta ja siihen osallistumisesta löytyy osoitteesta www.kotonaasuen.fi/ole-joulupukkina-seniorille. Sosiaalisessa mediassa jouluiloa senioreille jaetaan tunnisteella #OleJoulupukkinaSeniorille.

Lähde: Kotona Asuen Seniorihoiva