OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Finavia

Uudistuva terminaali 2 avautuu keskiviikkona – nämä asiat muuttuvat matkustuksessa Helsinki-Vantaalla

Finavia avaa uudistetun terminaali 2:n Helsinki-Vantaalla 1. joulukuuta. Terminaali 2:ssa avautuvat uudet lähtö- ja tuloaulat sekä moderni pysäköintitalo. Samalla uudistuvat terminaali 2:n liikennejärjestelyt. Terminaali 1:n palvelut säilyvät toistaiseksi nykyisellään.

– Olemme iloisia, että voimme esitellä uudet ja upeat tilat matkustajille. Terminaali 2:n laajennus on jo nyt saanut lukuisia palkintoja ja toivomme, että matkustaminen sujuu entistä sujuvammin ja mutkattomammin, sanoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ulla Lettijeff Finavian tiedotteessa.

Helsinki-Vantaan liikennejärjestelyt helpottuvat ja vakiintuvat 1. joulukuuta 2021 alkaen, kun autolla ja taksilla voi ajaa pääovien eteen ja jättää matkustajat kyydistä. Terminaali 2:n kylkeen on valmistunut uusi pysäköintitalo, bussiasema ja taksiasema. Kävelymatkat lyhenevät ja joka paikkaan pääsee sisäkautta. Uutta on myös pyöräparkki. Omalla autolla matkustajia noutamaan tulevien kannattaa pysäköidä uuteen pikaparkkiin, joka sijaitsee aivan terminaali 2:n edustalla. Myös lemmikinomistajille avautuu uusi ulkoilutusalue tuloaulan ja bussiaseman väliin.

Matkalle lähtö ja matkalta saapuminen terminaali 2:n kautta

Terminaali 2:n matkustajat kulkevat joulukuun alusta alkaen uuden lähtöaulan läpi nykyiselle lähtöselvitys- ja turvatarkastusalueelle. Lähtöselvitys ja huippumoderni turvatarkastus otetaan käyttöön uusissa tiloissa ensi kesän kynnyksellä.

Suomeen saapuvat matkustajat tulevat uuteen keskitettyyn tuloaulaan, jossa vastaanottajat voivat odottaa heitä. Matkatavarat noudetaan auloista 2A ja 2B vuoteen 2023 asti, jolloin lentoasemalle avataan uusi keskitetty matkatavaranluovutushalli. Tuloaulaan avautuu joulukuun alussa uusia liikkeitä ja palveluita ja vanhat suosikit, Alepa ja R-kioski, ovat auki vuorokauden ympäri. Lentoaseman Burger King, Helsinki Market ja Espresso House sekä Moomin shop palvelevat jatkossa myös tuloaulassa. Keväällä 2022 tarjonta kasvaa lisää, kun uusi ravintolamaailma ja Plaza Premium Lounge avautuvat.

– Ravintolat ovat panostaneet makuihin, palvelun nopeuteen ja valikoiman monipuolisuuteen. Ruokaa voi napata nopeasti mukaan tai herkuttelemaan voi tulla ajan kanssa, kertoo Helsinki-Vantaan kaupallisen liiketoiminnan johtaja Nora Immonen Finaviasta.

Terminaali 1 pysyy käytössä totuttuun tapaan

– Terminaali 1 on käytössä toistaiseksi normaalisti. Sitä kautta matkustaville ei tule nyt muutoksia, muistuttaa Lettijeff.

Terminaalin 2:n muutos- ja käyttöönottotyöt jatkuvat vuoteen 2023. Terminaalin edustalle on rakentumassa samaan aikaan myös Suomen suurin hotelli.

─ Terminaali 2:n avautuminen on jo suuri askel. Valmistuessaan Helsinki-Vantaalla on laajat ja kattavat palvelut, jotka tekevät matkustuksesta virtaviivaista ja helppoa, summaa Lettijeff.

Lähde: Finavia Oyj