OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Klarna

Klarnan ostodata kertoo: Black Fridayn kasvu jatkui – suosituin shoppailuaika oli kello 21 ja eniten ostettiin lastenvaatteita ja elektroniikkaa

Shoppailu- ja maksupalveluiden tarjoaja Klarna on julkaissut datakoonnin alennusmyyntipäivä Black Fridaylta. Black Fridayn suosio jatkoi kasvuaan ja kokonaisuudessaan verkko-ostokset kasvoivat 6 prosenttia viime vuoden Black Fridayhin verrattuna.

Black Friday oli jälleen suosittu ostospäivä Suomessa. Eniten suomalaiset shoppailivat iltayhdeksältä, jolloin verkosta ostettiin 689 prosenttia enemmän kuin vastaavaan kellonaikaan tavallisena ostopäivänä, ja ensimmäisen tunnin aikana myynti kasvoi 1322 prosenttia verrattuna tavalliseen ostopäivään.

Suosituimmat tuotekategoriat olivat tänä vuonna jokaisessa ikäluokassa lastentarvikkeet sekä elektroniikka. Lisäksi 18-40 -vuotiaat ostivat erityisesti kauneus-ja terveystuotteita, 41-56 -vuotiaat koruja ja yli 57-vuotiaat viihdettä.

– erjantain myynti oli poikkeuksellisen suurta jo ensimmäisistä tunneista alkaen, jolloin suomalaiset ostivat 13 kertaa enemmän kuin tyypillisenä ostopäivinä – vähän samaan tapaan, kuin ihmiset ovat tottuneet jonottamaan keikkalippuja heti vuorokauden vaihteessa. Tietojemme mukaan perjantain oli tähän mennessä Suomen suurin verkkoshoppailupäivä ja moni on ostanut joululahjoja kuten lastentarvikkeita, elektroniikkaa ja kauneustuotteita, kertoo Klarnan Suomen markkinointijohtaja Jannica Nyman yhtiön tiedotteessa

Lastenvaatteet ja -tarvikkeet olivat sekä miesten että naisten suosituin tuotekategoria. Naiset olivat kuitenkin miehiä aktiivisempia shoppailijoita, sillä 67 prosenttia Black Fridayn verkkoshoppailijoista oli naisia ja 33 prosenttia miehiä. Milleniaalit ostivat selvästi eniten; lähes puolet Black Fridayn verkkomyynnistä keskittyi 25-40 -vuotiaisiin. 18-24 -vuotiaat ostivat suhteessa eniten verrattuna tavalliseen ostopäivään.

– Mielenkiintoista oli se, että vaikka Z-sukupolvi ei ollut suurin ostajaryhmä, ostivat he merkittävästi enemmän juuri Black Fridayna. Klarnan tekemän kyselytutkimuksen mukaan juuri tämä ikäryhmä suhtautuu Black Weekiin kaikista suunnitelmallisimmin budjetoimalla ja miettimällä ostoslistaa etukäteen, Nyman jatkaa.

Lähde: Klarna