OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Miltton

Katajanokan historiallinen makasiini aukeaa uudessa loistossa keväällä 2022

Vuonna 1907 valmistuneessa arkkitehti Selim A. Lindqvistin suunnittelemassa Katajanokan vanhassa makasiinirakennuksessa on käynnissä mittava peruskorjaushanke, joka valmistuu ensi keväänä. Kruunuvuorenkadulla sijaitseva kulttuurihistoriallinen makasiini on ollut viime vuosina toimistokäytössä, mutta ensi keväänä siihen avautuu Jungmann, uusi palvelut ja asumisen yhdistävä kohtaamispaikka.

Katajanokan alueella on käynnistynyt viime vuosina merkittäviä rakennushankkeita, joiden myötä alueen asukasmäärän on arvioitu kasvavan muutamalla tuhannella 2020-luvun aikana. Jungmann tuo alueen asukkaille lisää valinnanvaraa palveluihin ja keskeisen sijaintinsa vuoksi sen uskotaan elävöittävän koko keskustaa.

– Elinvoimaisen kaupungin ja keskustan säilyttämisessä näillä vanhoilla arvoalueilla on merkittävä rooli. Vanhan toimistorakennuksen uudistaminen ja avaaminen yleisölle on kaupunkikuvallisesti tärkeää. Vetovoimainen kantakaupunki on koko Helsingin etu, niin asukkaiden, yrittäjien kuin matkailijoidenkin näkökulmasta, toteaa Arkkitehdit Soini & Horto Oy:n arkkitehti Petteri Piha.

Asumista uudessa palvelukorttelissa

Jungmannin kiinteistöön valmistuu 64 modernia vuokra-asuntoa sekä kalustettuja huoneistoja väliaikaiseen asumiseen. Rakennuksen katolle valmistuu suuri kattoterassi merinäköalalla niin asukkaiden kuin vierailijoidenkin käyttöön. Tiloihin avataan monipuolisia palveluita kuten ravintoloita, korttelibaari, leipomokahvila, hyvinvointipalveluita sekä Katajanokan ensimmäinen Alko.

Jungmannin pääsuunnittelijana on toiminut Arkkitehdit Soini & Horto ja sisustusarkkitehtina Puroplan Oy. Rakennuksen suunnittelussa on kiinnitetty huomiota rakennuksen uniikkeihin yksityiskohtiin sekä rakennuksen historialliseen henkeen. Suunnittelussa ja toteutuksessa kiinnitetään erityistä huomiota kestävän kehityksen mukaisiin valintoihin, ja rakennukselle tullaan hakemaan vastuullisuusnäkökulmat laajasti huomioiva LEED Platinum -ympäristösertifikaatti.

Jungmannin on määrä valmistua loppukeväästä 2022.

Lähde: Miltton