OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Hanoi Rocksin Nasty Suicide tekee paluun – albumilla seitsemän Stenfors-suvun edustajaa

Hanoi Rocksin perustajajäsen ja kitaristi, sekä myös Cheap and Nasty -yhtyeestä tuttu Jan Stenfors, taitelijanimeltään Nasty Suicide, tekee paluun reilun 25 vuoden tauon jälkeen Stenfors-yhtyeensä kanssa. Yhtye koostuu nimensä mukaisesti saman suvun muusikoista ja siinä on mukana vaikuttamassa Jan, Nisse, Frej, Jonatan, Minna, Jasmin and Carla Stenfors. Ensi vuonna julkaistavan albumin digitaalisesta jakelusta ja vinyylipainoksesta vastaa indie-mainetta jo pitkään luonut Rolling Records ja ensimmäistä näytteitä uudelta albumilta on luvassa alkuvuodesta.

Hanoi Rocksin hajoamisen jälkeen Stenfors soitti vanhojen Hanoi Rocks -jäsenten kanssa eri kokoonpanoissa ja yhtyeissä, muun muassa Cherry Bombzissa ja Demolition 23.:ssa ja vuosina 1990–1994 Stenforsilla oli omaan persoonaansa nojannut suosiota saavuttanut yhtye Cheap And Nasty, joka teki kaksi albumia ja menestyi erityisesti Japanissa. Vuonna 1996 Stenfors aloitti opinnot ja lopetti esiintymiset ammattimuusikkona.

Nasty Suiciden edellinen julkaisu on Jan Stenfors -nimellä tehty Vinegar Blood -soololevy vuodelta 1996. Sitä edellinen julkaisu oli Cheap and Nasty -yhtyeen toinen ja viimeiseksi jäänyt levy Cool Talk Injection vuonna 1994. Viime vuosina Stenfors on keskittynyt pääasiassa työuraan ja tehnyt satunnaisia keikkoja muun muassa Michael Monroen keikoilla vieraillen sekä Stenfors-yhtyeen kanssa.

Vuoden 2010 Ankkarokissa Nasty Suicide korvasi koko keikan ajan Michael Monroen yhtyeen kitaristia Steve Contea, joka perhesyistä oli joutunut lähtemään takaisin Yhdysvaltoihin. Kyseessä oli ensimmäinen kerta 15 vuoteen kun Hanoi Rocksin kolmikko Monroe, Sami Yaffa ja Suicide soittivat koko keikan yhdessä. Tämän jälkeen Stenfors on tasaisin väliajoin vieraillut Michael Monroen bändin keikoilla, esimerkiksi Tikkurila-festivaaleilla 2016 ja Monroen soolouran 30-vuotisjuhlakeikalla Kulttuuritalolla lokakuussa 2017.