OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Joululomat lähestyvät – näihin kohteisiin suomalaiset suunnittelevat matkoja

Joululomat alkavat aivan kohta ja nettimatkatoimisto ebookersin datan mukaan lomamatkoja suunnitellaan nyt ahkerasti. Suosituimpien kotimaan kohteiden lisäksi matkoja suunnitellaan myös lähellä sijaitseviin Euroopan kaupunkeihin.

Lento- ja majoitusdatan mukaan pääkaupunki Helsinki on joululomien suosituin kohde.

– Olipa kyse sitten lomasta pääkaupungissa, staycationista kaupungin laadukkaissa hotelleista tai läheisten kanssa vietetty aika, Helsinki tarjoaa upeita mahdollisuuksia niin majoituksen kuin aktiviteettienkin puolesta joululoman viettoon, hehkuttaa ebookersin viestinnästä vastaava Rebecca Murphy yhtiön tiedotteessa.

Kuluneiden vuosien aikana suomalaiset ovat löytäneet kotimaan matkakohteet uudella innolla, eivätkä joululomat ole tästä poikkeus. Erityisesti Rovaniemi ja Tampere ovat kasvattaneet suosiotaan viimeisten vuosien aikana joululomakohteina.

– Tampere on matkailijalle monipuolinen kohde, ja on hienoa että Tampere kiinnostaa joulukaupunkina entistä enemmän. Tunnelmallinen joulutori on Tampereen joulun sydän ja viime vuonna näyttävästi valaistu keskustori valaistaan myös tänä vuonna… Kompaktin keskustan alueelle mahtuu paljon tapahtumia, nähtävää, ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia kivijalkakaupoista ostoskeskuksiin, Visit Tampereen markkinointi- ja viestintäasiantuntija Katariina Onnela iloitsee.

Ulkomailla sijaitsevista kohteista suomalaisten silmissä siintävät erityisesti lyhyen lentomatkan päässä olevat kaupunkikohteet. Suosituimpien kohteiden joukossa ovat muun muassa Berliini, Amsterdam, Göteborg ja Tukholma. Kymmenen suosituimman kohteen listalta löytyvät myös Etelä-Euroopan matkailusta kiinnostuneille tutut Barcelona ja Alicante.

– Lyhyen lentomatkan päässä olevat Euroopan suurkaupungit tarjoavat joululomalle oivan kohteen, niille, jotka haluavat talven lomista kaiken ilon irti, Murphy toteaa, mutta muistuttaa matkailijoita tarkistamaan aina ajankohtaiset matkustusrajoitukset ja -suositukset.

Suosituimmat lentokohteet*

Helsinki
Berliini
Amsterdam
Göteborg
Tukholma
Barcelona
Alicante
Kittilä
Nizza
Oulu

*Perustuu ebookersin verkkosivujen lentojen kysynnälle aikavälille 20.12.2021-6.12.2022

Suosituimmat majoituskohteet*

Helsinki
Tampere
Rovaniemi
Tallinna
Malaga
Kittilä
Turku
Oulu
Teneriffa
Praha

*Perustuu ebookersin verkkosivujen majoituksen kysynnälle aikavälille 20.12.2021-6.12.2022

Lähde: ebookers