OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Hyaluronihappoa iholle ennen suihkua? Asiantuntijat kommentoivat TikTokin beauty hackia

Olemme varmasti kaikki jo kuulleet modernin ihonhoidon suosikkiaineesta, hyaluronihaposta. Koska hyaluronihappo voi sitoa jopa 1000 kertaa oman painonsa verran vettä, kosteuttaa se ihoa erittäin tehokkaasti. Mikä parasta, ainesosa sopii lähes jokaiselle ikään ja ihotyyppiin katsomatta.

Koska hyaluronihappo sitoo niin tehokkaasti vettä, on sosiaalisessa mediassa hoksattu, että sitä kannattaisikin kenties levittää iholle ennen suihkuun menemistä. TikTokissa leviävä beauty hack on saanut osakseen paljon huomiota, mutta kuten tiedämme, somessa leviää myös paljon väärää tietoa ja pahimmassa tapauksessa vaarallisia kauneusniksejä. Siksi Glamour pyysi ihonhoidon asiantuntijoita ottamaan kantaa asiaan.

Koska hyaluronihappoa kannattaa käyttää?

Pitäisikö hyaluronihappoa siis levittää iholle jo ennen suihkua? TikTokin logiikan mukaan aine kykenisi tällöin imemään iholle kosteutta suihkuvedestä. No, valitettavasti asia ei ole niin yksinkertainen. Glamourin ihotautilääkärien ja asiantuntijoiden mukaan hyaluronihapon mekanismi ei toimi tällä tavalla.

Hyaluronihapposeerumit sisältävät tavallisesti muutamia erikokoisia hyaluronihappomolekyylejä. Suuremmat molekyylit sitovat kosteutta ihon pinnalle, jolloin tuloksena on välittömästi hehkuvampi iho. Pienemmät molekyylit puolestaan tunkeutuvat syvemmälle ihoon, kosteuttaen sitä sisältä ulospäin. Tästä syystä hyaluronihapon levittäminen iholle ennen suihkuun astumista on lähinnä kalliin tuotteen tuhlaamista.

– Jotta hyaluronihappo voisi tarjota välittömiä tuloksia, täytyy suurempien molekyylien asettua ihon päälle. Jos tuotetta levittää ennen suihkua tai ihon puhdistamista, silloin aineet huuhtoutuvat samantien pois, etkä tule näkemään välittömästi hehkeämpää ihoa, toteaa apteekkari, homeopaatti ja The Organic Pharmacyn perustaja Margo Marrone sivustolla.

Sen sijaan paras aika käyttää hyaluronihappoa on välittömästi suihkun jälkeen, asiantuntijat sanovat. Tuotteen vettä sitovista ominaisuuksista saa eniten irti silloin, kun iho on vielä hieman kostea ja kylpyhuoneen ilmassa leijailee vesihöyryä.

– Tällöin hyaluronihappo sitoo kosteutta ilmasta ihoon ja auttaa tavoittamaan parhaan mahdollisen kosteutuksen, vinkkaa Wo Skincare -kosmetiikkamerkin perustaja Karen-Lee Thompson.

Älkäämme siis uskoko kaikkea, mitä TikTokissa sanotaan.

Lähde: Glamour