OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / giuliofashion

Voi apua, joko 2010-luvun muoti on tulossa takaisin?

Muoti kulkee sykleissä ja vanhat trendit palaavat pinnalle yhä uudestaan ja uudestaan. Juuri nyt 2000-luvun alun kyseenalaiset Juicy Couture -verkkapuvut ja matalat farkut ovat taas muodissa, mutta TikTokin ennusteiden mukaan pahempaa on vielä luvassa. Monet somealustan käyttäjät uumoilevat, että seuraavat suuret trendit liittyvät 2010-lukuun. Kyllä, siis vasta ihan äskettäin muodista menneisiin kuteisiin. Kiilakorolliset tennarit, statement-kaulakorut ja superleveät vyöt ovat tulossa takaisin, olitpa henkisesti siihen valmis tai et.

Yksi 2010-luvun paluun ennustajista on Nextwearerin Hali Brown-Onigbanjo. Hän uskoo, että uusi teinien sukupolvi kaivaa kohta vuosikymmenen takaiset trendit esiin.

– 2010-luku oli todella hauska ja demokratisoiva muodin aikakausi, kun muotibloggaajat ja Tumblria käyttävät it-tytöt auttoivat luomaan ajan erilaisia ​estetiikkaa. Ymmärrän täysin, miksi ihmiset, jotka olivat liian nuoria kokemaan sen ensimmäisellä kerralla, yrittävät kokea saman energian nyt, Brown-Onigbanjo selittää Voguen mukaan.

Hänen mukaansa leikkisyys tekee paluun pukeutumiseen ja katukuvaan ilmestyy jälleen epäsymmetrisiä hameita, sekä hiuskoristeita höyhenistä kukkaiskruunihin. Samoilla linjoilla on toinen TikTokin käyttäjä, Ari Arvand, joka huomauttaa, 2010-luvun tee-se-itse muoti nostaa jo päätään.

– Vaikka elämme lyhyiden trendisyklien aikakautta, ihmiset tuntuvat kiinnittävän taas uudelleen huomionsa itse tuunattuihin vaatteisiin ja panostavat henkilökohtaiseen tyyliin, hän toteaa.

Vaikka Ari ei itse ikävöi monia vuosikymmenen takaisista trendeistä, hän huomauttaa, että monet huippusuunnittelijat ovat jo tuomassa niitä takasin. Esimerkiksi Givenchyn ja Matthew Williamsin uusimmissa mallistoissa näkyy jälleen Kim Kardashianin ja Beyoncen aikanaan rakastamia peplum-siluetteja. Valentino puolestaan palautti toisen 2010-luvun suosikin, gladiaattorisandaalit, takaisin catwalkille. Isabel Marant lanseerasi hiljattain uuden version suositusta kiilakorollisesta tennaristaan.

Myös käytettyjä merkkilaukkuja myyvä Rebag paljastaa, että 2010-luvun “vintage” on tällä hetkellä kovassa nousussa. Tällä hetkellä sen myydyimmät mallit ovat kaikki viime vuosikymmeneltä.

TikTok-käyttäjä ja trendiennustaja Michaila Cothran kuitenkin muistuttaa, että vanhat trendit palaavat aina takaisin hieman erilaisessa muodossa. Myös tällä kertaa 2010-luvun vaatekappaleet saavat todennäköisesti modernimman ilmeen.

– On aina hauska nähdä, millaisia twistejä uusi aikakausi tuo vanhoihin trendeihin. Joskus ne ovat vielä parempia toisella kierroksella!

Lähteet: Vogue, Elle, Instagram