OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Uskaltaisitko kokeilla rikkiä ihonhoidossa? Ikivanha akneihon suosikki on jälleen pinnalla

Jokainen aknen kanssa kamppaillut tietää, miten tärkeää on löytää juuri oikeanlaiset tuotteet ihonhoitoon. Salisyylihappo on jo kaikille tuttu akneihon sankari, mutta viime aikoina myös toinen ainesosa on noussut ihonhoitoentusiastien suosioon. Jaksollisesta järjestelmästä löytyvä ainetta hehkutetaan sen mahtavasta kyvystä puhdistaa ihoa. Puhumme tietenkin rikistä.

Allure kysyi asiantuntijoilta, mitä meidän tulisi tietää rikin käytöstä ihonhoidosta.

Miten rikkiä käytetään ihonhoidossa?

Rikki on ihmisen elimistölle tärkeä kivennäisaine.

– Se on yksi tavallisimmista elimistössämme esiintyvistä alkuaineista ja se on välttämätön DNA:n korjaamisprosessin kannalta, selittää sertifioitu ihotautilääkäri Geeta Yadav lehdessä.

Alkuaineella on useita hyvinvointimme kannalta tärkeitä rooleja kehossa. Yksi rikin monista hyödyistä liittyy ihoon ja sitä onkin käytetty ihonhoidossa iät ajat.

– Rikki tunnetaan antibakteerisista ja anti-inflammatorisista ominaisuuksistaan. Ihonhoidossa käytettynä rikki auttaa poistamaan aknea aiheuttavan ylimääräisen talin kuivattamalla ihon pintaa, kertoo ihotautilääkäri Marina Peredo.

Koska rikki auttaa rauhoittamaan tulehduksia, voi se tohtori Peredon mukaan soveltua myös muiden tulehduksellisten ihosairauksien, kuten ekseeman ja ruusufinnin hoitoon. Koska jokainen iho on yksilöllinen, kannattaa asiasta kuitenkin keskustella oman ihotautilääkärin kanssa.

Rikki on myös loistava ihon kuorija. Se auttaa avaamaan tukkeutuneet ihohuokoset ja soveltuu erinomaisesti jopa hilseen hoitoon.

Millaiset ​​rikkiä sisältävät ihonhoitotuotteet minulle sopivat?

Kuten sanottu, kaikki riippuu siitä, mitä ihosi tarvitsee. Esimerkiksi liiallisesta talin tuotannosta kärsivä iho saattaa hyötyä rikkiä sisältävistä puhdistustuotteista, jotka toimivat finnejä vastaan ennaltahkäisevästi pitämällä ihohuokoset puhtaina. Tulehdusta ehkäisevät puhdistustuotteet saattavat myös auttaa ekseeman tai ruusufinnin oireiden lievityksessä.

Ihotautilääkärit suosittelevat akneiholle lisäksi rikkiä sisältäviä, paikallisesti käytettäviä tuotteita, jotka kuivattavat finnit.

– Niitä voidaan käyttää iltarutiinissa kaksi, kolme kertaa viikossa, sertifioitu ihotautilääkäri Smita Ramanadham sanoo.

Asiantuntijat kuitenkin muistuttavat, etteivät kaikki tuotteet ole yhdenvertaisia. On tärkeää, että tuotteen rikkipitoisuus on riittävän korkea.

– Ilman reseptiä myytävissä kosmetiikkatuotteissa rikkiä on yleensä kolmesta kymmeneen prosenttia, sanoo tohtori Yadav.

Vaikka jokaisen iholla on erilaiset tarpeet, aknen hoidossa suositaan monesti jopa 10 prosentin pitoisuutta lyhytaikaisessa käytössä.

Haisevatko rikkiä sisältävät ihonhoitotuotteet?

Rikki tunnetaan voimakkaasta hajustaan, joka muistuttaa mätiä kanamunia. Se saa monet empimään kosmetiikkahyllyn kohdalla. Alluren asiantuntijat myöntävät, että joidenkin rikkiä sisältävien ihonhoitotuotteiden tuoksussa saattaa ilmetä hieman epämiellyttäviä vivahteita, mutta tilanne on kehittynyt viime vuosina parempaan suuntaan.

Tohtori Ramanadham muistuttaa, ettei rikki on puhtaassa muodossaan tuoksutonta ja hajun aiheuttaja on itse asiassa vetysulfaatti. Nykyään monet kosmetiikkabrändit valmistavatkin tuotteensa tätä silmällä pitäen niin, ettei tuoksua synny. Moniin tuotteisiin on myös lisätty muita kemiallisia ainesosia hajun neutralisoimiseksi.

Kenelle rikki ei sovellu?

Vaikka rikki voi saada ihmeitä aikaan, on tärkeää muistaa, etteivät kaikki ainesosat sovellu kaikille. Etenkin herkän ihon on syytä noudattaa varovaisuutta rikkiä sisältävien tuotteiden kanssa.

– Jos iholle kehittyy ihottumaa, kutinaa tai punoitusta, lopeta tuotteen käyttö ja ota yhteyttä ihotautilääkäriisi, tohtori Peredo neuvoo.

Koska rikkituotteet saattavat kuivattaa ihoa, kannattaa myös kosteusvoidetta käyttää ahkerasti.

– Jos käytät muita kuivattavia tuotteita, kuten retinolia tai bentsoyyliperoksidia, älä käytä rikkiä, sillä yhdessä ne voivat kuivattaa ihoa liikaa, tohtori Peredo lisää.

Sen sijaan rikki voi hänen mukaansa olla hyvä vaihtoehto bentsoyyliperoksidille.

– Niillä samat hyödyt, mutta rikki tarjoilee ne hellävaraisemmassa muodossa.

Jotkut ihmiset ovat myös luonnostaan ​​allergisia rikille. Tohtori Yadav kehottaakin aina kokeilemaan tuotetta ensin pienelle ihoalueelle esimerkiksi ranteeseen.

– Suosittelen aloittamaan rikkiä sisältävän tuotteen käytön kerran päivässä. Jos ongelmia ei ilmene, voidaan tuotteita käyttää myös kahdesti päivässä, tohtori Peredo lisää.

Lähde: Allure