OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: DNA Oyj

DNA listasi vuoden 2021 myydyimmät puhelimet ja älykellot – 5G-laitteet tekivät läpimurron

Vuosi 2021 oli läpimurtoaikaa muun muassa 5G-puhelimille, SIM-kortillisille älykelloille ja pelitietokoneille. Myös tuotteiden käyttö on ollut verkkodatan mukaan vilkasta.

– Vuoden 2021 aikana 5G-puhelimet tekivät läpimurron. Viime vuoden DNA:n myydyimpien puhelinten listalla oli vain kaksi 5G-laitetta, luvun ollessa vuoden 2021 osalta jo kymmenen, toteaa DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko yhtiön tiedotteessa.

Hänen mukaansa 5G-verkon kattavuus on osaltaan siivittänyt kehitystä ja saanut asiakkaat kiinnostumaan myös uusista 5G-malleista. DNA:n koko vuoden myydyin puhelin, tietokone ja älykello olivat kaikki Applen valmistamia. Suosituin puhelin oli Apple iPhone 12 5G ja tietokone Apple MacBook Air 13” 2020. Myös toiseksi suosituin puhelin oli iPhone (Apple iPhone 11), Samsung Galaxy A32 5G:n yltäessä kolmannelle sijalle. Tietokoneissa MacBookin kannoilla seurasivat Asus C523 Chromebook 15.6” (Chromebook) ja Asus Vivobook 14” (Windows). Älykellojen sarjassa voiton vei Apple Watch Series 6 GPS. Toiselle sijalle ylsi Huawei Watch GT 2.

Puhelimet edelleen yksi suosituimmista joululahjoista

DNA:n verkkodata paljastaa, että uusia puhelimia ja älykelloja liitettiin verkkoon jouluaattona viisinkertainen määrä tavalliseen arkipäivään verrattuna.

– Lahjapaketeista on puhelimien ja älykellojen lisäksi löytynyt pelaajia miellyttäviä tietokoneita, pelejä ja tarvikkeita, sillä verkon käytössä näkyi huima yli 150 prosentin pelipalveluiden kasvupiikki jouluaattoillalla. Suoratoistopalveluiden käyttö kasvoi vasta joulupäivänä, kun perheet kokoontuivat nauttimaan yhdessä viihteestä, Aavikko selittää.

Mitä on odotettavissa vuonna 2022?

DNA:lta arvellaan, että tietoturvatietous ja -palvelut tulevat yleistymään dataliikenteen sekä 5G-puhelimien ja -liittymien kasvun lisäksi.

– Dataliikenne tulee entisestään kasvamaan vuonna 2022, sillä DNA:n kattavan 5G-verkon sekä -laitteiden ja -liittymien avulla data kulkee nopeasti ja niitä on miellyttävä käyttää esimerkiksi korkealaatuisten pelien pelaamiseen ja videoiden katseluun sekä jakamiseen, Aavikko toteaa.

Samalla tulee kuitenkin yhä tärkeämmäksi laittaa tietoturva kuntoon.

– Monet kuluttajat ovat havahtuneet tietoturvan tärkeyteen ja uskon näiden palveluiden käytön lisääntyvän myös vuonna 2022. Kuluttajilla tulee olla riittävät tiedot ja palvelut ehkäistäkseen tietoturvahyökkäykset, Aavikko muistuttaa.

Lähde: DNA Oyj