OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Instrumentaaliprogellaan maailmaa valloittava Ghost Toast julkaisi ensimmäisen singlen tulevalta viidenneltä albumiltaan

Unkarilainen kokeellista progressiivista rockia soittava Ghost Toast on julkaisemassa viidennettä albumiaan Shade Without Color. Albumi näkee päivänvalon 3.3.2022 Inverse Recordsin kautta ja se on suora jatkumo 2020 julkaistulle Shape Without Form -albumille. Tänään albumilta julkaistiin ensimmäinen single Get Rid Of ja se on kuultavissa suoratoistopalveluissa:

Bändi kommentoi:

“Get Rid Of on eräänlainen taisteluhuuto kamppailussa, jonka vastustaja on yksin sinun päätettävissäsi. Halusimme avauskappaleen olevan nopea ja raskas, jossa on surullinen fiilis ja joka muuttuu vapaudenhaluksi.

Shade Without Color on jatkumo 2020 julkaistulle albumillemme Shape Without Form. Suurin osa kappaleista sävellettiin samaan aikaan ja tarkoitus olikin, että kyseessä olisi eräänlainen tupla-albumi, joka kuitenkin julkaistaisiin eri aikaan. Kummankin albumin nimi juontaa juurensa T.S. Eliotin runosta The Hollow Men ja molempien levyjen kantavana teemana on tyhjyyden tunne ja prosessi, joka siihen johtaa.

Albumin taustalla oleva ajatuspohja ei ole täydellinen tyhjyyden tila, vaan siihen johtavat asiat kuten esim. kohtalo, tragedia ja heikkous sekä auktoriteetit, teknologian muuttuminen persoonattomaksi, politiikka, vieraantuneet ihmiset ja uhatuksi tulemisen tunne, jne. Tyhjyyden tunne yhtenäistää ja hajottaa yksilön sekä jättää yhteiskunnan toivottomaksi.

Kumpikin albumi havainnollistaa tätä teemaa ja siksi käytämme jälleen lainauksia elokuvista, haastatteluista, puheista ja runoista. Omat ajatuksemme ja tunteemme kiteytyvät edellä mainittuihin asioihin ja tietysti sitä ympäröivään musiikkiin. Emme kuitenkaan usko, että ihmiskunnan kohtalo olisi täysin toivoton ja ettei siitä olisi ulospääsyä. Synkimmät kohdat johtavat hetkiin, jotka ovat täynnä toivoa, kun taas kauniimmiksi ja pehmeimmiksi tarkoitetuissa melodioissa on toistuvaa dissonanssia, joka viittaa jatkuvaan taisteluun.

Emme halua mennä kappaleessa liikaa yksityiskohtiin ja uskomme, että allaoleva siteeraus riittää antamaan pohjan kappaleen taustalla olevaan konseptiin.”   

“People become attached to their burdens sometimes more than the burdens are attached to them.”

-George Bernard Shaw

Kokoonpano:

János Stefán (basso, fx, ohjelmointi, akustinen kitara, koskettimet)
Bence Rózsavölgyi (kitara)
Zoltán Cserős (rummut, rumpujen ohjelmointi)
János Pusker (sello, koskettimet)